攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
好似有見過派卡片
個痴線佬煩到西咁, 忍唔住block鳩左

最撚憎d人以為放大d字以為自己好有道理

教會叫乜?
我都畀幾個女仔sell過我入教
本身都冇乜講宗教嘅嘢 熟左就開始慢慢滲啲教義畀我
嗰時都知佢地邪教黎 不過我都懷住好奇嘅心去佢地個集會 我扮撚到好投入咁 佢地見我咁興奮就繼續sell 我就繼續扮到好撚想入教又怕自己唔夠潔淨咁撚鳩佢地

最後我見肚餓咪事旦話約左人走先 兩個男人追鳩住我唔想畀我走 又欄住我唔畀我入𨋢
屌你老母我真係肚餓 阻鳩住我食飯我就興到仆街
跟住我打鳩到嗰兩條撚樣爆晒江就行樓梯走左 事後冇人再搵過我

利申:做開尖操開拳 史泰龍型大隻
希特拉真係耶人
殺猶太人係為幫耶穌報仇
依家既香港學生水平啊豬啊狗都讀到所謂既大學你就知香港大部份學校教出黎既學生都係讀屎片
大學生都唔撚識批判思考,人講咩就信
咩撚野五餅二魚摩西分紅海, 挪亞方舟,屌你老母科幻小說?耶穌根本係以前嗰個時代係講古佬同呢加老高差唔多,只不過佢講嘅故事講得比較懂聽,啲古代傻閪就信到十足十
起我底問,我係教徒,喺連登開過你問我答
Wtf唔知同樓主講嘅係咪同一個人
我以前都有喺city俾兩個女仔捉住 又係話做緊project要訪問人又問我拎contact 之後keep住搵我食飯 食飯嗰陣係咁同我講上帝有咩好有幾powerful
真係, 做人真係要擴闊眼光, 唔好讀死書, 要識變通.
個兩個女仔都真係讀city
我都仲記得佢地叫咩名
香港得幾% 人上到8 大

比你讀你都讀唔到啦
我淨係記得有一個叫Fanny
可能唔係同一個人 不過而家諗起都覺得心寒
傳教果d叫唔叫靚女?
我記得係望落斯文乖乖女type
睇黎好多乖乖女受騙
樣唔差
雖然未去到maple yip咁靚
https://lihkg.com/thread/3062419/page/1
仇女毒撚收聲啦,好意思講大話話自己女,女校出身,點啊,按你以前啲post,你用肉金買咗樓未啊
真係痴撚線
溝學生妹咁難但d邪教就隨便洗到幾千個學生妹d腦
不如唔好做邪教
教人溝女好過啦屌佢老母
由宗哲開始入手,如果堅有興趣

宗哲係哲學黎

基督教絕對可以通過理性去信
教人溝女,十一奉獻都冇人肯啦。咪話俾晒副身家佢
我有frd自己讀宗哲自己都唔信
我本身都係信神道教
神道本身就係信自然萬物
好正氣
當然有人係唔信,我絕對尊重無神論者

思想家級對有神同無神既辯論係有 ,比如peter singer Richard Dawkins vs John Lennox

我只係想講基督教係理性或者理性既人信耶穌既例子係有

打搞哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞