攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
我上個星期六先係Apm遇過,因為中小學都讀教會學校,所以覺得佢地講嘅野好怪,又咩父親上帝母親上帝,又好强調要過返逾越節先可以上天堂,不過我都聽曬,最後佢要我留電話嘅時候我直接拒絕咗,佢都冇留難我
啱啱先上網查一查,唔係攝理,不過都係邪教
之前個女仔又搵我,點樣可以Chok佢講多啲?在線求教
宣道會美國教會嚟㗎喎
用群眾壓力去逼人捐錢肯撚定係邪教
心靈空虛
之前都試過喺葵芳新都會俾兩個學生妹傳過教
佢哋又係話做project想你幫手聽
講啲嘢同樓主經歷大同小異
最後我又係傻鳩留咗真電話俾佢哋
佢哋係會WhatsApp搵你
但由頭到尾都無講過自己係咩教 勁伏
無呀 你只可以扮到你好熱衷於聽佢地講經
男仔同女仔要分開坐唔可以有接觸
我就係最大個個,只有我可以用女信徒有接觸,包括所有接觸。其他全部都有限制
同元朗某堂好似
巴打記唔記得佢全名?
從來都唔知佢全名
個姓氏,如果有人提到可能醒得起
係咪個嘴好細 長頭髮 雙眼皮
5年前嘅話 同我差唔多時期 靚果個係高 長髮 雙眼皮 細嘴 另一個係矮 戴眼鏡 齊蔭?
係咪呢個 我見過果個係呢個 我幾經辛苦搵到佢IG
巴打 我開返舊電話 比我搵得返佢地電話
原來識佢地已經係2016年嘅事
唔知佢地仲係咪教徒
佢叫Diana what?
搵返電話號碼only
唔記得啦 不過大概都係呢type
Btw ching好癲 ig都搵倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞