攝理教傳教技倆 親身經驗

920 回覆
3000 Like 24 Dislike
我2010定2011年個時遇到個個呃我會天火屠城審判地球
之後當年戇鳩鳩留左電話比佢

之後就係咁有人打黎問借唔借錢美容個啲

班仆街應該賣晒啲電話去黑市,
以前聽傳聞黑市有人聽既電話號碼30-50蚊一個
佛教好講邏輯呀

種善因得善果,
種惡因得惡果
無人類知道原本聖經啲字係點
鳩傳左咁多年,
中間無比人改過邊個信
呢個先係現實世界
點解解釋唔到先會易中計?解釋唔到你仲信?
樓主屁股很大?
師兄正正經經叫隻雞好過啦,
上網識人咁危險
又唔知人地底黑定白,
劏撚左你都唔知
記得有一年,咩世界末日,香港D信徒走上山
呢度中國呀 你估韓國呀呀
自己經歷,佢哋收唔埋呢啲嘢
佢哋好快就會介紹佢哋宗教嘅教義獨特嘅地方
佢哋會喺聖經搵返啲經文支持佢哋嘅教義,其他教會係行緊錯路
你本質同個邪教教主無分別
只係佢有實行到,你係到羡慕人哋呃到咁多女教徒
你識講佛教,唔係淨係行為先代表你罪孽
邪惡嘅念頭已經係罪孽

雖然話上連登勿認真,但呢幾日睇你呢類留言我真係覺得好嘔心
唔知你身邊有冇人或者自己都有軟弱嘅時候,如果你最大煩惱係無女屌嘅,你人生好幸福
但比多少少同理心唔會死嘅,可唔可以唔好再blame the victim
係人都會比人呃 只係唔同方式
以前有巴打用假歷史開po
一嘢呃哂所有新聞報導哂
仲推咗成個po呃咗1001個連登仔
如果佢唔出po澄清所有嘢都係自己老作
個個都重比佢呃緊
而哩段假歷史只要深入research就知係假
點解佢哋全部人咁蠢比人呃
冇女屌信條柒咩on99
摩門教好多都係老師
啲老師成個人生都未離開過學校
唔洗識心理學都知你係油頭暗瘡排骨死毒撚 隔撚住個mon都feel到你嗰種溝唔到女嘅深深不忿 成個思維邏輯都唔撚通 人地話緊你blame the victim之餘仲要亂咁詮釋為單純唔比毒撚屌 你就柒到要拎返個教主嚟托返自己道德水平冇咁低 事實上你呢啲思想嚴重偏差嘅核突毒撚 內在比外在更加趕客 理虧都仲要用啲小學雞口吻死撐 你收皮返去做功課啦媽咪鬧喇
基督教宣道會?
套片有提過
以前通識科講嘅自尊五感
邪教比齊哂 仲要有多
心理治療師都冇咁勁其實
套Netflix 有個受害人後來子宮頸癌,成個子宮要移除,仲心諗點解一直俾神祝福都會咁…
當年應該發現咗HPV同子宮頸癌前病變有關係無幾耐所以都應該真係大把病毒
我好怕啲第一下接觸就好nice同對你好殷勤既人
觀塘地鐵站成日有人行過話做project
做老師既好容易會營造咗個生活bubble俾自己,好難去接觸「出面」既世界,加上平時既生活角色令佢地唔會咁接受「錯」呢樣野,騙案中招既都多老師
同裸聊一樣,幾乎每星期都有傻仔上黎問點算架
咁芳刀田點算

咁多毒重點同老婆敦倫
成班友負皮駁唔到
Conformity嘛
10個得1個有獨立思考
正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞