【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克(10W)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
SMG: 一號風球仍然懸掛。 熱帶風暴 “洛克” (1707) 已於 10 時在香港登陸。 預料一號風球將維持一段時間。

今次SMG終於可以大力恥笑大交合

SMG威威

smg:我畫直線都準過你

南海之王

你可以收山了

以後會用 洛完都大風過你

12:20 暫停
12:36 話陸續恢復

究竟你明唔明個問題係邊? 我當你有二十歲, 做咗咁多年人, 無理由唔明政府點運作?
就係因為大家屌天文台永遠屌錯位又唔深入, 唔諗清楚究竟天文台做錯邊個位就發炮乜都屌咗先, 混淆埋自己視聽
咁天文台(或者是但一個政府部門)是但講兩句就可以撥開你, 人地而家spin都唔洗spin呀
我代埋錢入你袋啦, 如果上面個記者要問得入肉, 咁咪唔係應該搬句準則出嚟問個主任, 而係問埋點解天文台到現時都未有足夠預測能力去為大眾提供洽當預警呀

其實你係咪響入面做? 個官腔又扮得幾似

一路屌緊天文台兩把尺, 一時又話要實測一時又話係預警, 而個outsome係令市民狼狽, 自然市民就有不滿情緒

天文台成段回應唔叫spin叫咩? 是但講兩句撥開左咩野?

姐係咁, 個記者問得鳩還鳩, 但天文台上左身走唔甩同個記者點問冇關係

如果你咁叫袋錢入我袋, 我真係要諗諗你袋完我係咪會破產

香港人係無政治智慧唔係第一日既事, 但而家我解釋埋比你聽, 你都係聽唔入耳, 唉
我地要屌鳩個政府, 從來唔係發炮亂屌, 咁同泛民下下搬民主自由出嚟當無上金牌有咩分別?
當你一日唔搞清楚政府錯乜野位就屌, 一日佢就唔洗正面回應同改善
點解香港要多D好似傳真社咁既傳媒呀? 因為佢地真係識得掘個重點出嚟比你屌丫嘛

返返去主題, 天文台從來都係claim實測加預警, 係D唔入流既打手先話(淨係)要實測, 咁你咪比佢混淆視聽囉
12:20 暫停
12:36 話陸續恢復

連停駛都無
去買m記聽到班港豬屌緊大交合
天文台冇係塔門裝氣壓計?
無得睇登陸時氣壓

咁細環流應該要西貢東郊野公園整
Btw油台接近被中出,氣壓994
香 港 時 間 位 置 熱 帶 氣 旋 類 別 中 心 附 近 最 高 持 續 風 速
2017 年 07 月 23 日 12 時 北緯 22.6 度 東經 114.0 度 熱帶風暴 每小時 65 公里
2017 年 07 月 23 日 11 時 北緯22.6 度 東經114.2 度 熱帶風暴 每小時 65 公里

請問天文台乜野叫做迅速減弱/逐漸減弱?
如果係weekday呢d風一定冇八號

又黎自從93菲爾事件後,ts直襲例8

算啦,唔好勞氣喇
而家有預警又點,大把公司都係堅持要掛左8號先俾走
話今日唔應該掛8仔果啲都on9
今朝個勢一直都係西登
如果西登食哂東北象限都不知幾和味
就算佢北行完一輪變中出
都難保佢會唔會打個冷震又向南行
一向南行就會瘋狂起風
如果到時先後知後覺掛8仔咪聃得佢仲撚大力

你段野又如果又難保
真係講撚曬

預測就係有如果 無如果嗰啲叫預言

大雨係冇如果
d車沖撚走哂先算
屌你老母講咗幾多次一單還一單

講左幾多次而家天文台而家係雙重標準
同一個機構
一句7左就當冇左件事?
唔使review?
因為天文台做錯左一個決定
suffer既都係香港市民
而家屌緊佢係反映緊意見
你就來屌人老母
呢d係學術研究?

算啦,唔好勞氣喇

算啦,睇到化
根同掛唔掛都會被人屌

算啦,唔好勞氣喇

算啦,睇到化
根本掛唔掛都會被人屌
聽日蘋果頭版: 史上最弱8號風球 天文台亂發訊號

點解唔改名做8號烈風或暴風或強風直襲信號?
定義又冇寫明一定8
只係天文台自己戴頭盔

點解唔改名做8號烈風或暴風或強風直襲信號?
定義又冇寫明一定8
只係天文台自己戴頭盔

直襲咪預有烈風
跟本搞d 咩預警就玩死自己

以前冇預警 試過放工時間一野掛八號 全世界同一時間放工 大交合比人屌到上天花板

作為一個科學部門比咁多無謂野左右你咪搞到而家咁

天文台 直屬 經濟及發展事務局

呢個咪其中一樣左右嘅野
其實最好嘅方法就係暴雨警告同停工停課脫鈎
就算出暴雨警告手鬆左 市民都會一樣咁狼狽

我讚同架,不過港府其他部門實黑雨都無得放
成班奴隸幫大交合解釋咁多,仲賤撚過做雞
同支那D自幹五毛一樣,有權利唔爭取,走去屌D爭取既人
乜撚野都話大交合有理由
老闆要你加班夠大撚把理由啦,公司唔使賺錢呀?D野唔使有人做呀?
咁你唔日日加班做足24小時?屌你老母成班都食屎狗
其實最好嘅方法就係暴雨警告同停工停課脫鈎
就算出暴雨警告手鬆左 市民都會一樣咁狼狽

其實一早應該係咁
周邊地區無一個係氣象機構決定停工停課(除咗一直都係抄香港嘅澳門)

講左幾多次而家天文台而家係雙重標準
同一個機構
一句7左就當冇左件事?
唔使review?
因為天文台做錯左一個決定
suffer既都係香港市民
而家屌緊佢係反映緊意見
你就來屌人老母
呢d係學術研究?

其實呢度D人一早就講左 天文台對暴雨警告訊號既處理係有問題
每次風POST 都一大堆人入黎講暴雨警告訊號處理點點點
其實真係無鳩用之餘仲好煩

平時落大雨入POST屌都算
連打風都一窩蜂咁入黎屌 又有乜意思?
你話天文台 係處理打風既時候出錯 係風POST屌冇問題
但今次 ts直襲
按指引同安全考慮掛8 冇咩問題
咁點解掛得岩都要走入黎屌先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞