【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克(10W)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
以往有無低氣壓 掛8仔 對上一個係幾時?
天氣不似預期..

下下八中四 收埋個風測入房啦不如 咁咪天下太平囉

咁你又話好多實例應掛唔掛
屌你老母

屌 靠你班仆街淨係睇數據做人真係死撚得

請問而家8中幾?

sorry 0

唉呀 咁做乜撚野掛?屌你無8中4
d自慰兵點幫天交台兜
下次8中4都係得3號波點算

苗柏應唔應該8?海馬應唔應該8?妮妲應唔應該8?天兔應唔應該8?尤特應唔應該8?呢堆全部無8中4,有d中得1或者2,但我諗無人會質疑掛錯因為市面真係好大風,8中4先掛死得人多

大風會死人
大雨唔會死人
所以風力唔達標都可以掛8
只係一小部分地區過70mm雨都唔使黑

咁到時又會出現

屌!出面雨都冇滴?黑咩雨啊?

咁嘅情況
>STS境內登陸=8 or higher

又如果

好撚多次實例都係應掛唔掛啦

你舉下2010年以來有咩八中四烈既風冇八號

下下八中四 收埋個風測入房啦不如 咁咪天下太平囉

咁你又話好多實例應掛唔掛
屌你老母

屌 靠你班仆街淨係睇數據做人真係死撚得

請問而家8中幾?

sorry 0

唉呀 咁做乜撚野掛?屌你無8中4
d自慰兵點幫天交台兜
下次8中4都係得3號波點算

苗柏應唔應該8?海馬應唔應該8?妮妲應唔應該8?天兔應唔應該8?尤特應唔應該8?呢堆全部無8中4,有d中得1或者2,但我諗無人會質疑掛錯因為市面真係好大風,8中4先掛死得人多

大風會死人
大雨唔會死人

所以風力唔達標都可以掛8
只係一小部分地區過70mm雨都唔使黑

放假就做作業啦
似乎d風膠唔知d人想表達d乜
好撚嬲 搵蘋果登報紙屌鳩天文台唔跟標準做事 以後大家8中4左先可以出8號風球 有規有距
天文台打手(員工)全面進場 証明今次真係柒到出煙

班友仲死撐

慘在今次學人用數據分析, 但係剛剛果個星期兩黃一紅就唔跟數據

喂咁樣搬龍門法點支持得住呀

每次都有人將暴雨同熱帶氣旋拎黎比

哦打風有預警成份, 暴雨唔係既?

暴雨警告系統旨在及早提醒市民暴雨將至,可能造成嚴重混亂,並確保各應急服務機構和部門都已作好準備,隨時執行緊急救援工作。

黃色暴雨警告信號
表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過30毫米的大雨,且雨勢可能持續。

紅色暴雨警告信號
表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過50毫米的大雨,且雨勢可能持續。

黑色暴雨警告信號
表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過70毫米的豪雨,且雨勢可能持續。

點睇?

雨勢預測仲難過熱帶氣旋預測嘅老實講

難預測唔使預測
等港島過70mm先再講
流浮山都轉西南風 洛克應該都差唔多出海

8NW到底磨多幾耐呢
今日星期日先屌
如果今日星期一 仲邊會有人屌

蒜狗掃擺啦

班垃圾點會明
d強雨帶散哂未
好撚嬲 搵蘋果登報紙屌鳩天文台唔跟標準做事 以後大家8中4左先可以出8號風球 有規有距

有冇live衛星圖睇下

今日星期日先屌
如果今日星期一 仲邊會有人屌

班人係屌天文台一至五等人番晒工/放工時間先掛8號/頂盡3號 唔撚似今日星期日咁果斷就話掛8號 成班弱智連人屌d乜都唔撚知
以往有無低氣壓 掛8仔 對上一個係幾時?

低壓區同熱帶低氣壓中心風力最高只達強風,如果無增強做ts再pre8後突然減弱嘅話係唔會出8
難得境內login
等轉風向
風膠on9既係以為個個都只係想放假
實則係好多人好唔明大交合個標準
先唔講佢呢排預測好多失誤
當雨量喺某幾區達標時佢唔掛訊號
當風量唔達標時你又識講直襲要掛8號
到底幾時係預測,幾時係睇數據,公眾都係想有個答案啫
天文台打手(員工)全面進場 証明今次真係柒到出煙

班友仲死撐

慘在今次學人用數據分析, 但係剛剛果個星期兩黃一紅就唔跟數據

喂咁樣搬龍門法點支持得住呀

每次都有人將暴雨同熱帶氣旋拎黎比

哦打風有預警成份, 暴雨唔係既?

暴雨警告系統旨在及早提醒市民暴雨將至,可能造成嚴重混亂,並確保各應急服務機構和部門都已作好準備,隨時執行緊急救援工作。

黃色暴雨警告信號
表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過30毫米的大雨,且雨勢可能持續。

紅色暴雨警告信號
表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過50毫米的大雨,且雨勢可能持續。

黑色暴雨警告信號
表示香港廣泛地區已錄得或預料會有每小時雨量超過70毫米的豪雨,且雨勢可能持續。

點睇?

雨勢預測仲難過熱帶氣旋預測嘅老實講

連一般市民開住天文台個256KM都見到成片黃紅果陣, 天文台都係得個黃雨炸

為市民安全? 咪搞笑啦

我做地盤, 果幾日狗屎咁撚樣D工友問我仲駛唔駛出SITE, 我望撚住天文台得啖笑

果片黃紅可以瞬間縮水,1小時雨量10
亦可以得片黃但滯留,1小時雨量100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞