【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克(10W)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
新巴城巴1220尾班車
留名準備睇尾班車頭班車連住開

頭班車1250 休息半粒鐘
睇風向好似離左境?

應該係深圳

真係打緊風?
洛 克 已 在 早 上 10 時 左 右 於 西 貢 東 郊 野 公 園 附 近 登 陸

問點解要掛果班睇到未,登陸香港呀
仲諗住有得玩西登添
仲諗住有得玩西登添

諗太多
打風不嬲都有buffer 等到實測先掛既話你屌撚死佢好耐啦
根本要屌點都有得屌
大交合依家求神拜佛希望東邊雨帶掃到落香港幫手刷下數據 無咁柒
睇住大交合比風撚
今次真係純粹假期,平時唔係假期就應該唔會掛

唔係假期有個廢風又登陸香港咪掛囉
真係可以屌柒天文台
睇黎點解釋 無左站有烈風都要掛

呢個台長真係好能渣

掛又話人渣,唔掛又屌曬人全家
香港人真係難服侍

應掛就掛 唔應掛唔應該掛
風力唔夠三號都掛八號 咁平時三號應唔應該早d掛先 我咁理解有冇錯 風球係夠風力先掛 唔夠如常活動 你知唔知咁樣影響好多市民
正如夠黑雨雨量 佢仲掛黃雨 掃街既人仲要出去掃街 我想問佢當天文發佈份工係乜野 鍾意就掛 唔鍾意就唔掛? 死人咁點? 我支持天文台呢份工錯誤預測要孭起刑事 好似巴西咁 咁樣天文台唔會鍾意搬龍門

係咪要學暴雨警告系統咁
食得出先掛呀
腦都唔用就嘈嘈閉

其實幾時廣泛地區夠一小時雨量加70冇掛黑雨
真係可以屌柒天文台

呢個台長真係好能渣

香港人真係難服侍

風力唔夠三號都掛八號 咁平時三號應唔應該早d掛先 我咁理解有冇錯 風球係夠風力先掛 唔夠如常活動 你知唔知咁樣影響好多市民
正如夠黑雨雨量 佢仲掛黃雨 掃街既人仲要出去掃街 我想問佢當天文發佈份工係乜野 鍾意就掛 唔鍾意就唔掛? 死人咁點? 我支持天文台呢份工錯誤預測要孭起刑事 好似巴西咁 咁樣天文台唔會鍾意搬龍門

呢鑊真係抵被人抽

仲要話人亂9咁屌天文台
做網上氣象學家係有迷d

其實只係一個旋轉型態既雨區
比盡會掛季候風訊號

如果強度風速一樣 但係一個普通低壓區 一舊雲團
會唔會有1號波?
只係在意佢係一個旋轉型既系統 就太唔理性
真係可以屌柒天文台

呢個台長真係好能渣

香港人真係難服侍

係咪要學暴雨警告系統咁
食得出先掛呀
腦都唔用就嘈嘈閉

屌班柒頭之前又話唔好睇實測掛,睇實測掛既話佢老母都識掛
宜家又話要睇實測風力掛波
乜都係佢地講哂,根本為反而反
依家落咗佢算啦

最勁好似未到
睇d飛機如常升降已經知風力唔強

好似一向都如常 只係睇下風向係邊
仲諗住有得玩西登添

諗太多

噚晚見到呢張仲FF緊
根本要屌點都有得屌

我覺得有BUFFER係比本身有強度 東登西登用

以家個風星期頭個雨帶都大雨大風過佢
洛 克 已 在 早 上 10 時 左 右 於 西 貢 東 郊 野 公 園 附 近 登 陸

班人唔會理

收皮啦 如果今日係星期一 話之你銅鑼灣登陸
至少開撚左早市先掛8
根本要屌點都有得屌

無理取鬧到 已經睇化曬 今次仲要直襲 情況唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞