【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克(10W)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
話今日唔應該掛8仔果啲都on9
今朝個勢一直都係西登
如果西登食哂東北象限都不知幾和味
就算佢北行完一輪變中出
都難保佢會唔會打個冷震又向南行
一向南行就會瘋狂起風
如果到時先後知後覺掛8仔咪聃得佢仲撚大力

你段野又如果又難保
真係講撚曬

預測就係有如果 無如果嗰啲叫預言
SMG: 一號風球仍然懸掛。 熱帶風暴 “洛克” (1707) 已於 10 時在香港登陸。 預料一號風球將維持一段時間。

今次SMG終於可以大力恥笑大交合
跟本搞d 咩預警就玩死自己

呢樣就係畀香港人插出黎既產物

以前冇預警 試過放工時間一野掛八號 全世界同一時間放工 大交合比人屌到上天花板
今朝個勢一直都係西登
就算佢北行完一輪變中出
一向南行就會瘋狂起風

你段野又如果又難保
真係講撚曬

大雨係冇如果
d車沖撚走哂先算
SMG: 一號風球仍然懸掛。 熱帶風暴 “洛克” (1707) 已於 10 時在香港登陸。 預料一號風球將維持一段時間。

SMG威威

smg:我畫直線都準過你

SMG完勝 天文台汁左佢算吧

SMG威威

南海之王

呢樣就係畀香港人插出黎既產物

一樣係報應嚟
唔係有派比安果啲濕鳩3號波(8號風力)
都唔使比人屌到出預警啦
雖然出完預警一樣係比人屌

SMG威威

南海之王

你可以收山了

以後會用 洛完都大風過你
今朝個勢一直都係西登
就算佢北行完一輪變中出
一向南行就會瘋狂起風

你段野又如果又難保
真係講撚曬

如果個風近岸爆發增強好似約克咁
如果可以掛10號就好啦
如果係weekday呢d風一定冇八號
今朝個勢一直都係西登
就算佢北行完一輪變中出
一向南行就會瘋狂起風

你段野又如果又難保
真係講撚曬

大雨係冇如果
d車沖撚走哂先算
屌你老母講咗幾多次一單還一單

以前冇預警 試過放工時間一野掛八號 全世界同一時間放工 大交合比人屌到上天花板

作為一個科學部門比咁多無謂野左右你咪搞到而家咁
如果係weekday呢d風一定冇八號

又黎自從93菲爾事件後,ts直襲例8
今朝個勢一直都係西登
就算佢北行完一輪變中出
一向南行就會瘋狂起風

你段野又如果又難保
真係講撚曬

大雨係冇如果
d車沖撚走哂先算

都話嗰次明顯係天文台On9 當新界無到
我唔知其他人係點 我就一直都唔滿意天文台落雨時當新界無到嘅 結果闖過咁多次禍都唔改
但係掛波上我覺得天文台無大問題

作為一個科學部門比咁多無謂野左右你咪搞到而家咁

天文台 直屬 經濟及發展事務局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞