【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克(10W)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
香港首家強風八中零的八仔上線啦
有冇風眼?

熱帶風暴呀,唔係颱風呀
風膠on9既係以為個個都只係想放假
實則係好多人好唔明大交合個標準
先唔講佢呢排預測好多失誤
當雨量喺某幾區達標時佢唔掛訊號
當風量唔達標時你又識講直襲要掛8號
到底幾時係預測,幾時係睇數據,公眾都係想有個答案啫

係咪想劃線先
我等大交合劃死8中4
睇下室外工作果班人仲有咩講

咁而家暴雨警告有無畫線?
上幾次水浸部分地區達標都唔掛黑,俾人屌係咪好應該?
我係講呢樣野,唔係話今次唔應該掛
東九龍 有雨帶
撞左飛鵝山未

有雨喇
似乎d風膠唔知d人想表達d乜

蒜狗掃擺啦

明明係屌緊平時又咁撚嚴先出八
大風到仆街冚家鏟
今日又睇情況而定
今日係應該掛八
但平日都應該放寬啲唔洗下下八中四先掛啦屌你

依幾年絕大部分颱風都冇八中四都有掛八號
今日星期日先屌
如果今日星期一 仲邊會有人屌

班人係屌天文台一至五等人番晒工/放工時間先掛8號/頂盡3號 唔撚似今日星期日咁果斷就話掛8號 成班弱智連人屌d乜都唔撚知

其實呢幾次天文台都搞到交通大擠塞,係某方面黎講天文台係好勁
今日星期日先屌

班人係屌天文台一至五等人番晒工/放工時間先掛8號/頂盡3號 唔撚似今日星期日咁果斷就話掛8號 成班弱智連人屌d乜都唔撚知

係咩?就算係咁都係個風問題啫
即係要規定要掛就八點前掛同兩點後先可以落波?你當天氣係乜?

你當數據係乜?
返工撚記得下次如果WEEKDAYS唔夠八中四但有八號波要登報屌鳩天文台

近呢幾年應該無試過返工日子掛個無風嘅8號囉你講之前比啲實例先啦而家啲人擺明係屌佢無風掛8號,平時返工大風到仆街又唔掛啦on9

蒜狗掃擺啦

大風到仆街冚家鏟
今日又睇情況而定
今日係應該掛八

唔係放唔放假既問題

平時係咪直襲?係咪LOGIN香港?

唔係就一定要八中四?
今日星期日先屌

原來天文台搞交通?
今日星期日先屌

咁個風係要平日放工先近,我地琴日睇到個路徑都開玩笑詰終於日頭打8但星期日
個風問題關大交合咩事

天兔係要夜晚先行到汕尾,妮妲係要凌晨登陸大鵬,苗柏係要黃昏先入香港100範圍,咁天文台唔通朝早個風仲係台灣就出8?
蓮花平日預直襲香港都有理無理係中午話會上8,唔係星期日先咁果斷
仲有上年海馬咪朝早掛8黃昏落囉放左全日唔記得左啦一或你覺得每個風都應該就返工時間上8
今日星期日先屌

放工時間就算掛唔掛八號都大擠塞架啦

蒜狗掃擺啦

大風到仆街冚家鏟
今日又睇情況而定
今日係應該掛八

真係嚴嘅話
八中四烈風先有八號

咁06年打後嘅20個8號波
會得返5個先真係掛到8號

至於嚴唔嚴......you 諗you la

係咪想劃線先
我等大交合劃死8中4

係pre就pre
係實測就實測
跟本上星期最大雨果兩日仲危險過而家
仲撚易死人過而家
如果你話出warning係提高人既警覺性
咁點解唔出紅/黑?
如果你話出warning係因為得到實際數據之後先出
咁8中4咪8中4囉
統一返個標準ok?
你估大風左
室外d人唔撚識搵地方避咩?
08W表示 10W咁廢都有個名,幾時係比返個名我
今日星期日先屌

除左派比安 我真係想知近年邊個風係咁樣
返工撚記得下次如果WEEKDAYS唔夠八中四但有八號波要登報屌鳩天文台

近呢幾年應該無試過返工日子掛個無風嘅8號囉你講之前比啲實例先啦而家啲人擺明係屌佢無風掛8號,平時返工大風到仆街又唔掛啦on9

咁係因為佢今次喺香港登陸,有幾可有TS登陸香港呀

係咪想劃線先
我等大交合劃死8中4

咁而家暴雨警告有無畫線?
上幾次水浸部分地區達標都唔掛黑,俾人屌係咪好應該?
我係講呢樣野,唔係話今次唔應該掛

講咗幾多次水浸同雨量冇必然關係

蒜狗掃擺啦

大風到仆街冚家鏟
今日又睇情況而定
今日係應該掛八

真係嚴嘅話
八中四烈風先有八號

咁06年打後嘅20個8號波
會得返5個先真係掛到8號

至於嚴唔嚴......you 諗you la

佢夜晚掛 朝早落 其實同冇影響you 諗you 嗰句可以收返埋佢

係咪想劃線先
我等大交合劃死8中4

係pre就pre
係實測就實測
跟本上星期最大雨果兩日仲危險過而家
仲撚易死人過而家
如果你話出warning係提高人既警覺性
咁點解唔出紅/黑?
如果你話出warning係因為得到實際數據之後先出
咁8中4咪8中4囉
統一返個標準ok?
你估大風左
室外d人唔撚識搵地方避咩?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞