【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克(10W)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
真係可以屌柒天文台
睇黎點解釋 無左站有烈風都要掛

咩點解釋
熱帶風暴direct hit
有得唔掛咩

事實係佢係咪仲係熱帶風暴

大鵬實測
睇windy 都搵唔到個風係邊
係咪我唔識睇

Windy 係illustrate EC/GFS 個model, 唔會用來睇realtime
真係可以屌柒天文台

純學術問

其實係咪可以掛十號?

2009 年引入新颱風級別

2009年,香港天文台引入新的颱風級別,目的是使公眾對較強的颱風提高警覺。新的颱風級別並不影響現時的熱帶氣旋警告系統。任何級別的颱風正面吹襲香港時,天文台均須發出十號颶風信號。

得個講字架姐
咁樣掛十號星期一大交合唔洗番工架喇
真係可以屌柒天文台

純學術問

其實係咪可以掛十號?

2009年,香港天文台引入新的颱風級別,目的是使公眾對較強的颱風提高警覺。新的颱風級別並不影響現時的熱帶氣旋警告系統。任何級別的颱風正面吹襲香港時,天文台均須發出十號颶風信號。

識唔識中文,見唔見到颱風兩隻字
真係可以屌柒天文台

純學術問

其實係咪可以掛十號?

颱風呀同學
宜家頂龍TS甚至其實可能已經噠咗落TD

屌係喎 唔記得睇級別圖添

柒左 sorry

打撚到去問?

問完人地答到你?

上網問你班想聽(專家)估下炸

正son of a bitch

屌你老母

唔好為fd仔勞氣啦

社會垃圾先要返六日😂😂😂

千七萬身家係社會垃圾

收檔啦
千七萬要讀垃圾ive fd?
實係為興趣啦😂😂😂傻鳩,我夠話我有一億啦😂😂

我有地(香港)有樓(SZ)
有證明你切J??

啱啦,放哂啲證明上嚟啦
證明比佢地睇你係有料嘅
不過記得要有你個名,廢是畀人話你Cap人圖啦
真係可以屌柒天文台

純學術問

其實係咪可以掛十號?

呢個唔係颱風
颱風係指CAT1~5既風
真係可以屌柒天文台

咩點解釋
有得唔掛咩

點解要掛
天文台成日話自己用科學 理性角度去分析
但問題係而家八個站無一個達標
唔符合八號風波標準
俾人屌當然好合理 夠晒科學 夠晒理性喇

仲有人連天文台都要護主
話乜撚d人亂屌天文台
有千七萬但要返埋d星期日都要返既工

為興趣呀,體驗社會
你識D咩
成班傻西扮專家
真係可以屌柒天文台

呢個台長真係好能渣

掛又話人渣,唔掛又屌曬人全家
香港人真係難服侍

係就公平d weekdays 都掛
唔好撚次次都weekend 先走黎掛咁撚on9

乜有成日weekends打風咩?

對上一次星期日日頭打8號風球已經是1999年既事

早三年天兔都係星期日打,不過都係夜晚
真係可以屌柒天文台

咩點解釋
有得唔掛咩

事實係佢係咪仲係熱帶風暴

大鵬實測

係大鵬南面果時仲應該係 一登陸睇氣壓就知已經無ts

D資產未過名
算啦,唔好同隻癲狗嘈等佢無癮啦
咁推法睇得好辛苦
到底會唔會轉8SW 定直接落返3
TS直襲一向都會掛八號,班人屌乜啫
最短8號係幾多個鐘

D資產未過名

咁就收嗲啦屌你老母
真係可以屌柒天文台

咩點解釋
有得唔掛咩

點解要掛
天文台成日話自己用科學 理性角度去分析
但問題係而家八個站無一個達標
唔符合八號風波標準
俾人屌當然好合理 夠晒科學 夠晒理性喇

咁講既渣正黎做大家以後唔洗放風假 有幾可8中4到
最短8號係幾多個鐘

20mins
蓮花退休 洛克上場

為興趣呀,體驗社會
你識D咩

咪理d on9仔啦 曬曬d版面

D資產未過名

千七萬身家兼職揸巴士 ok u win
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞