【颱風追擊】1705 奧鹿(07W)+ 1706 玫瑰(09W)+ 1707 洛克(10W)

1001 回覆
13 Like 9 Dislike
香港首家強風八中零的八仔上線啦

全港咁多個測風站都唔係好多過達到強風

正常TS登陸都會掛八號

又如果

好撚多次實例都係應掛唔掛啦

你舉下2010年以來有咩八中四烈既風冇八號

下下八中四 收埋個風測入房啦不如 咁咪天下太平囉

咁你又話好多實例應掛唔掛
屌你老母

屌 靠你班仆街淨係睇數據做人真係死撚得

請問而家8中幾?

sorry 0

唉呀 咁做乜撚野掛?屌你無8中4
d自慰兵點幫天交台兜
下次8中4都係得3號波點算

苗柏應唔應該8?海馬應唔應該8?妮妲應唔應該8?天兔應唔應該8?尤特應唔應該8?呢堆全部無8中4,有d中得1或者2,但我諗無人會質疑掛錯因為市面真係好大風,8中4先掛死得人多

例子一個就夠:派比安
個人估計:

17:20 落返3
風膠on9既係以為個個都只係想放假
實則係好多人好唔明大交合個標準
先唔講佢呢排預測好多失誤
當雨量喺某幾區達標時佢唔掛訊號
當風量唔達標時你又識講直襲要掛8號
到底幾時係預測,幾時係睇數據,公眾都係想有個答案啫

係咪想劃線先
我等大交合劃死8中4
睇下室外工作果班人仲有咩講

咁而家暴雨警告有無畫線?
上幾次水浸部分地區達標都唔掛黑,俾人屌係咪好應該?
我係講呢樣野,唔係話今次唔應該掛

講咗幾多次水浸同雨量冇必然關係

同埋天文台有出水浸警告
今日星期日先屌
如果今日星期一 仲邊會有人屌

班人係屌天文台一至五等人番晒工/放工時間先掛8號/頂盡3號 唔撚似今日星期日咁果斷就話掛8號 成班弱智連人屌d乜都唔撚知

係咩?就算係咁都係個風問題啫
即係要規定要掛就八點前掛同兩點後先可以落波?你當天氣係乜?

你當數據係乜?

不如咁講,天氣預警唔係應該俾人睇架咩,咁預警出黎就係希望減少對人既影響
呢次中出掛八囉,但平日應該更加考慮減少對人既影響,提早預警好正常
我而家仲好記得上次台長係到講風涼話話掛黑雨,但d人都要返工返學呀

係咪想劃線先
我等大交合劃死8中4

係pre就pre
係實測就實測
跟本上星期最大雨果兩日仲危險過而家
仲撚易死人過而家
如果你話出warning係提高人既警覺性
咁點解唔出紅/黑?
如果你話出warning係因為得到實際數據之後先出
咁8中4咪8中4囉
統一返個標準ok?
你估大風左
室外d人唔撚識搵地方避咩?

我要再次提醒, 暴雨警告係包括預料會有大雨都應該出, 所以天文台話因為當下實測唔夠唔出紅/黑係 bullshit

岩呀
今次埋明大膠俠自己7左
個人估計:

我估1440-1620
個風應該減弱緊

下下八中四 收埋個風測入房啦不如 咁咪天下太平囉

屌你老母

請問而家8中幾?

sorry 0

d自慰兵點幫天交台兜

苗柏應唔應該8?海馬應唔應該8?妮妲應唔應該8?天兔應唔應該8?尤特應唔應該8?呢堆全部無8中4,有d中得1或者2,但我諗無人會質疑掛錯因為市面真係好大風,8中4先掛死得人多

正正因為派比安先改制
自始俾8號都鬆手左啦喎
返工撚記得下次如果WEEKDAYS唔夠八中四但有八號波要登報屌鳩天文台

近呢幾年應該無試過返工日子掛個無風嘅8號囉你講之前比啲實例先啦而家啲人擺明係屌佢無風掛8號,平時返工大風到仆街又唔掛啦on9

應該講近幾年都無試過TS or above直襲嘅case。始終係中出,你屌佢掛8號又好似有少少harsh。不過今日個風無係事實,我都明有啲巴打諗咩,但是實係TS中出,大家就當比個機會蓮花唞下
好老實講星期日都幫左天文台咁果斷掛八

屌你老母

請問而家8中幾?

sorry 0

d自慰兵點幫天交台兜

正正因為派比安先改制
自此俾8號都鬆手左啦喎
你地班天文台打手答咗未?
點解黑雨又要睇實測又要廣泛
有啲柒頭仲反問話係咪要劃線8中4
大雨唔掛紅黑你班打手點講?
打風又唔洗?
唔通打風危險暴雨唔危險?
雨帶可能減弱熱帶氣旋唔會?
唔係屌你今次錯,係屌你點解雙重標準搬龍門
頭先個風經過 塔門 大美督
兩度地方轉晒向最盡俾得45km
係咪真係達到TS水平
個人估計:

我估1440-1620
個風應該減弱緊

都login 左啦
食唔食雨區都成問題
個風會唔會兩點幾三點收皮
算罷啦。。。同班連TS TD係乜,乜係8中4,打風同暴雨點預測都未必知係乜討論,曬鳩自己時間 要嘈咪自己返時事台開個post屌鳩大交合囉

係咪想劃線先
我等大交合劃死8中4

係pre就pre
係實測就實測
跟本上星期最大雨果兩日仲危險過而家
仲撚易死人過而家
如果你話出warning係提高人既警覺性
咁點解唔出紅/黑?
如果你話出warning係因為得到實際數據之後先出
咁8中4咪8中4囉
統一返個標準ok?
你估大風左
室外d人唔撚識搵地方避咩?

照你咁講所有訊號可以取消啦 大風d人就識避 大雨都係一樣
今日星期日先屌

班人係屌天文台一至五等人番晒工/放工時間先掛8號/頂盡3號 唔撚似今日星期日咁果斷就話掛8號 成班弱智連人屌d乜都唔撚知

你老母 就同你睇呢5年

2012 杜蘇芮 23:05- 03:25 垃圾 極速收皮 大家心照
韋森特 17:40 - 10:10 上午開始突然穩定北移+增強 朝早臨時臨急上3停幼
稚園課 晏就即掛8 最後上10 無野屌
啟德 22:15- 06:20 垃圾 除都除唔切

2013 尤特 01:40 - 13:40 比左半日假你有突 但你可以屌鳩大交台落8後依然大風
天兔 18:40 - 09:20 臨尾北漂 威脅減低 明顯由東面掠過 放工8可接受

2014 海鷗 22:30 -10:40 頂左好耐 史上最遠8號 無野屌

2015 蓮花 16:40 -22:10 垃圾 講過 唔想再講

2016 妮坦 20:40-12:40 半夜最接近 放工掛8有咩問題
海馬 06:10-17:20 比左成日假你

2017 苗柏 17:20-04:40 TS不嬲入到100km先會掛8 時間合理

我橫睇掂睇 除左尤特係可以屌鳩佢太早落波 搵唔到有邊到有番晒工/放工時間先掛8號

頂盡3號既 擺到明唔夠上8 2015彩虹果堆 唔講了

你地要屌 就屌鳩d風點解咁唔生性 下下都半夜最接近
返工撚記得下次如果WEEKDAYS唔夠八中四但有八號波要登報屌鳩天文台

近呢幾年應該無試過返工日子掛個無風嘅8號囉你講之前比啲實例先啦而家啲人擺明係屌佢無風掛8號,平時返工大風到仆街又唔掛啦on9

護航派一定係將個case推到極端然後兇鳩你一般市民唔識野

班垃圾咪最鍾意乜撚都奶天文台屎眼 無視晒現實
我強烈要求低壓糟出襲香港要出8號

係咪想劃線先
我等大交合劃死8中4

咁而家暴雨警告有無畫線?
上幾次水浸部分地區達標都唔掛黑,俾人屌係咪好應該?
我係講呢樣野,唔係話今次唔應該掛

要睇有幾廣泛
我冇睇過果陣香港雨量分佈

要理解的係風暴係比較大型的系統
有影響就多數成個香港咁影響
雨係可以非常局部
所以好似jma咁係會細分做每一區去出warning
香港個warning範圍係太闊
所以出同唔出都可以好大爭議

所以之前先話要出地區暴雨警告 但香港咁細又好難實行 停課停工又會搞到好尷尬
大把人都應該試過坐車 可能過條橋就由好天去到狂風暴雨既地區
今日星期日先屌

你老母 就同你睇呢5年

2012 杜蘇芮 23:05- 03:25 垃圾 極速收皮 大家心照
韋森特 17:40 - 10:10 上午開始突然穩定北移+增強 朝早臨時臨急上3停幼
稚園課 晏就即掛8 最後上10 無野屌
啟德 22:15- 06:20 垃圾 除都除唔切

2013 尤特 01:40 - 13:40 比左半日假你有突 但你可以屌鳩大交台落8後依然大風
天兔 18:40 - 09:20 臨尾北漂 威脅減低 明顯由東面掠過 放工8可接受

2014 海鷗 22:30 -10:40 頂左好耐 史上最遠8號 無野屌

2015 蓮花 16:40 -22:10 垃圾 講過 唔想再講

2016 妮坦 20:40-12:40 半夜最接近 放工掛8有咩問題
海馬 06:10-17:20 比左成日假你

2017 苗柏 17:20-04:40 TS不嬲入到100km先會掛8 時間合理

我橫睇掂睇 除左尤特係可以屌鳩佢太早落波 搵唔到有邊到有番晒工/放工時間先掛8號

頂盡3號既 擺到明唔夠上8 2015彩虹果堆 唔講了

你地要屌 就屌鳩d風點解咁唔生性 下下都半夜最接近

拿 我利申返先 大交台處理暴雨既手法我都一向唔係好服 但呢幾年處理8號風球既手法明顯進步左好多
1:30或者1:45落8號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞