最近睇緊邊套韓劇? (54)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
「今生」原本唔係放周末,宜家tvn決定將佢放周末播,插咗驅魔2個檔期,驅魔2會推後到7月先播,兩套netflix都買咗,到時會同步放
ocn唔再播劇,所以驅魔2改喺同ocn同集團嘅tvn度播
tvn月火播埋Family就要暫停?
覺得好睇既話

我唔係淨po榮榮的
sisyphus我覺得爛爛地尾
咁多job
呢套嘢直頭爛
睇扑信惠劇情爛到傻
個男主好似係好好戲 嘥料
辛叡恩 有望出演韓劇《正年》,和金泰梨 合作,下半年開拍

辛叡恩飾演許英書,聲音、舞蹈、演技都跟不上其他研究生的梅蘭國劇團研究生,性格挑剔,但在舞台上與他人勇敢公平競爭

金泰梨飾演尹正年,是為了成為富翁而學習國劇的梅蘭國劇團的研究生。

此劇是以1950年代為背景展開,是一部關於女性國劇團的故事,講述夢想成為國劇演員的木浦少女正年和國劇團員們的成長故事。

衣袖紅鑲邊的鄭智仁導演,韓版想見你的崔孝菲編劇執筆
【獨家報道】#辛叡恩 下部作品是#花書生熱戀史# ,下下部作品是漫改電視劇#韓劇正年# ,下半年開機 女扮男裝合作金泰梨

⭐女性國劇+全女性陣容
⭐金泰梨經紀公司製作
⭐衣袖紅鑲邊/韓版想見你 製作公司製作
⭐衣袖紅鑲邊導演鄭智仁新作
⭐韓版想見你編劇崔孝菲新作

辛叡恩為了出演這部劇正在學習唱歌,她飾演聲音、舞蹈、演技 全都數一數二的梅蘭國劇團有力的下任男角主演許英瑞。刁鑽的個性會引發誤會,但是在舞台上卻希望堂堂正正的較量。以女性敘事為中心的時代劇中,她和金泰梨會發揮出怎樣的協同效應令人期待。

該漫畫是講述1950年女性梅蘭國劇團的作品,描繪了一無所有只有一副好嗓子夢想當富翁的木浦少女尹正年和國劇團員之間的成長故事。漫畫家協會曾以「通過精乾又個性十足的女性角色展現了強烈的女性敘事,是將漫畫格局變寬的作品」將《正年》選定為「2019年今天我們的漫畫」。

金泰梨飾演主人公尹正年,為了成為富翁開始學習國劇的梅蘭國劇團研究生,金泰梨特有的愉快和理直氣壯的魅力預計會誕生十分顯眼的女性敘事中心時代劇。

特別是《正年》的漫畫形象就是當時看了電影《小姐》中的金泰梨角色後完成,金泰梨也是假想選角一順位,現在實際確定出演完成了夢幻選角。
直頭垃圾
早排行cdw見到佢隻ost賣到賤價幾十蚊
嗰陣呢到先話仲垃圾過TVB啲劇
仲話咩大作 劇情垃圾到喊
會長 星期五記得睇你開po嘅island part2
膠多過爛
梨好似成日都拍復古/古裝
2521是咪已經挑戰佢時裝極限
嚟緊嗰套都係時裝
卡士算大既
淨係搵到15秒預告
不過都期待下
唔係會長
睇左漫畫先開神聖的偶像
套劇改左D情節, 不過九成跟漫畫
但都幾好睇唔洗用腦
Viutv未有AML個post
睇黎d榮榮fans行動力唔係好夠

頂你viutv,而家已經要見榮榮直落到金師傅
你可以唔睇AML電視版嘛

你唔夠行動力就要檢討下自己先…身為會長…
唔係會長
我只係個普通路人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞