最近睇緊邊套韓劇? (54)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
要啦,所以點會有錢,唔止黃viu,仲要同netflix,D+鬥
算啦
講錢點夠楷仔一買就買到多國播映權
Cable買電視版權真心唔會有人睇 買完都係蝕
買日日劇算啦
Netflix D+買左既劇
係咪都冇可能買到電視版權?
暫時見唔到有呢個可能
上述兩套明顯唔係Hoytv 既style
合家歡時段已經唔播得
買咗都唔覺得有咩用
而家電視上網駁埋Netflix同D+
冇理由要特登轉台睇
PCCW
免費電視 : VIU TV
收費電視 : NOW
OTT : 黃 VIU

TVB
免費電視 : TVB
收費電視 : MYTVSUPER
OTT : MYTVSUPER

有線
免費電視 : HOYTV
收費電視 : CABLE TV (就摺)
OTT : N/A

所以以香港既電視台集團嚟講, 有線真係不在我哋討論之列, 哈哈~
因為我哋講緊嘅係接近同步播放嘅OTT平台, 有線都冇~
Mytvsuper其實靠咩維持都係疑問
無聽過MY TV SUPER 賺到錢, 哈~
有冇MY TV SUPER MON POST 之友可以解答?
mytvsuffer其實都名存實亡,最近買左咩劇
廿年前亞視真係創先河買韓劇,果時應該係超級平擺係國際台播,估唔到廿年後變到依家爭得咁勁
MYTVSUPER原來都係收費電視?
香港寬頻送解碼器果嚿野?
收費電視仲有得做咩
除左now有波睇
netflix跟播嗰啲係買晒全球版權
d+應該都係一樣玩法
所以呢兩個ott跟播嘅劇難啲喺電視播
係呀 嗰舊廢盒
寬頻會送mytvsuper基本服務
幾年前睇過韓綜原來係有廣告
而家唔知佢發展成點
應該都係無錢買

長篇劇
五十集或以上嗰啲
https://www.instagram.com/p/CoUtGPRpMGt/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://www.instagram.com/p/CmES7iJPJfK/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

當年韓劇冇咁好睇 都係事實
得藍色生死戀X 4部曲 天國的雞批 浪漫滿屋比較出名
其實海外唔多人睇 係大長今之後再紅 宮…
香港師奶睇愛回家算啦
韓國日日劇做唔到海外市場
我見MYTVSUPER 有好多台可以睇, 我COUNT 佢係收費電視先, 但佢個牌係咪收費電視我都唔SURE, 哈哈~

《能成為陌生人嗎》原來係MYTV SUPER 買咗, 仲有金師傅套《離別的食譜》
話時話, 佢買嘅新劇都幾少...
依家買大灣區啲劇播算啦
153幫手加速其實我好歡迎
我最記得 她的私生活 當時冇幾耐前韓國播完,今個月就有配音版在有線出現
同藍Viu要等最少9個月先睇到 真係快得到
韓仔運鏡同剪接功力進步咗好多
而家好多劇就咁睇景都值
所以除左黃viu鬥搶同鬥投資
香港電視台冇咩可以做
BTW 台灣係多唔同OTT
但就好似未見佢地投資韓劇
同埋台灣OTT淨係做台灣 唔發展其他國家 東南亞都好
一直想Friday過黎香港 但政治問題應該唔得啦
出色果堆劇本遠勝亞洲多國
有d真係當電影運鏡咁拍點解會咁多錢投資
收費台係快啲既
有時now收費台播完先喺ViuTV播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞