最近睇緊邊套韓劇? (54)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
買?好似一部同韓國合作 一部自資拍
DR.Brian麻麻地
柏青哥 唔怕氣氛沉 個故事劇情都好睇
今年未聞apple有冇新韓劇
雖然… 但係….. 有得睇又好開心
至少唔係prime video
無錯,至少唔駛用自己嘅方法搵嚟睇
如果講香港播韓劇
好似好多人無提 I cable有線
之前收費嗰邊都有少數韓劇 我印象有觸真心…
唔知佢唔再收費HoyTV會唔會開放播熱門韓劇
佢冇OTT已經差一截
就算買都只係買到豬頭骨返黎播
同埋閂電視根本冇心投資做好電視台
如果有同KBS長期約 佢播襯多數係KBS
觸及真心、結過一次了等等 KBS劇集嚟
仲有tvN
例如有咩劇?
無錯, 開電視播韓劇就好似 VIU TV 平時播韓劇咁
除非佢又開 OTT 平台, 即係有線版嘅黃 VIU,
否則佢根本不在討論之列
Apple始終未去到依家嗰四間咁
冇裝有線
但有時睇hoytv廣告 有tvn韓綜見過有韓國日日劇 見過朴敏英 私生活、天氣好的話、金秘書
kbs有見過七日王妃
Hoytv都有買劇
週末劇佢買開
CableTV都摺埋唔做
仲邊會投資買劇?
更何況CableTV主打新聞同睇波
而家兩者都收皮
加上蝕咗十幾年
仲開ott ,分分鐘連mytv super都鬥唔過
如果佢紅資繼續放水 只係關有線收費 加強HoyTV 佢晚上8-10點應該同ViuTV睇齊放最少一套韓劇
不過連仔又厭佢紅資…呢啲因素
我記得佢有個tvN國際台 最少都有啲綜藝先 可能舊啲
阿珠媽先睇果啲?
ViuTV播韓劇吸引過開電視播
個人覺得
自由市場啫
佢宜家就係摺埋收費果邊, 將啲資源集中做免費電視果部份
佢會唔會想加入OTT平台大戰, 真係唔知
佢想做, 就要整個CABLE 版黃 VIU, 砌APP砌平台
掟錢出嚟搶劇, 同埋搵人翻譚做字幕, 睇吓佢有冇咁多錢同時間囉~
要留意, 佢以前買落果堆韓劇大陸劇, 都要睇埋人哋賣比佢時, 有冇連埋OTT版權賣比佢, 冇的話, 佢砌個平台出嚟都係冇嘢睇的, 哈哈~
哪有錢買d日日劇就得
開78將來都係主打新聞 當然有冇人睇係另一回事
但要買到大熱韓劇 一來唔係想買就買到 二來唔會平
首先黃viu果啲唔會買到
買韓劇黎攝時間又唔駛買套好嘅
駛唔駛做埋配音?
都係錢問題, 夠錢就買到質素好嘅劇
同埋VIU TV 播果啲韓劇, 大部分本身喺黃VIU有得睇, 應該係黃VIU買劇果時順便買埋免費電視播放版權, PACKAGE 呢啲嘢, 應該又平啲
再加上VIU ORIGINAL, 佢哋投資既, 又一定喺返 VIU TV 播, 贏咗~
但有線只係將最新嘅劇放似收費台,會錯覺唔奇
而且黃Viu玩同步,不過如果免費hoytv係香港播到上季或上個檔期嘅而香港ott冇播嘅劇,例如kbs或mbc劇 好過要自己方法搵來睇
我都想佢進取啲,同韓國幾個OTT台買嚟播仲好
即似嗰啲 觸G核心、弱美男英雄 嗰啲劇 咁就好囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞