住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike
港島放假可以做啲咩
除咗去海洋公園

自然景觀 赤柱石澳淺水灣太平山...
Shopping mall 唔駛講
夜生活 灣仔老蘭
睇戲 柴灣太古銅鑼灣金鐘中環...

太平山
石澳都叫好啲
但入去咪又有排兜
咁凸顯唔到優勢
其他算啦好嘛唔想鞭屍
睇戲九龍新界點都唔會輸比你掛
Shopping mall咗咗北角啲舊式既商店其他一式一樣
你話lkf 就真係優勢
細過住粉嶺, 每次搭火車出九龍都覺路程得好漫長. 之後住過幾年旺角劏房, 開頭覺得好方便, 但住左幾個月連街都唔想出去, 覺得條街好迫好恐怖. 然後搬去鰂魚涌租私樓住十幾年. 嘩, 兩個字行到去太古城, 星期六日同夜晚都好靜, 無咩人, 我住果度街道好闊, 後面公園. 搭 lift d 人識排隊, 仲要排到好疏, 唔會驚死上唔到 lift 人貼人. 又有好多鬼佬租客同你 say hi ! 好後悔沙士無用 90 幾萬買住緊呢座某單位

介唔介意講邊度?

太古坊
住港島一生人都可以唔洗離開,自給自足,除左搭飛機外。

九龍新界啲地方咪一樣
如果有得揀我會揀上環
利申:西環撚
其實我覺得樂富仲方便 咩車都有 去邊都唔洗好耐 過海又快去荃灣柴灣都唔洗一個鐘 旺角尖沙咀更加唔洗講 三個字攪掂 巴士地鐵咩都有 又唔嘈 食咩都有 利申 男朋友住樂富 住過返唔到轉頭

搭成個鐘車叫仲方便
昇悦居無撚敵

九龍新界啲地方咪一樣

返工已經輸左啦
行一圈上環永安百貨,就知香港濕平天堂一定係元朗上水。

港島貨式又少又舊 永安仲賣緊10年前未賣哂的煲 包裝紙盒上面個細佬好似投左兩次胎了
其實我覺得樂富仲方便 咩車都有 去邊都唔洗好耐 過海又快去荃灣柴灣都唔洗一個鐘 旺角尖沙咀更加唔洗講 三個字攪掂 巴士地鐵咩都有 又唔嘈 食咩都有 利申 男朋友住樂富 住過返唔到轉頭

搭成個鐘車叫仲方便

1個鐘車程都叫方便住邊鳩度都一樣啦
太古其實都幾悶但好在夠靜公共地方夠多
無論太古城康怡康山南豐都係好多公園仔
同埋有誠品
但食方面真係輸曬冇乜地道野食

食黎講筲箕灣西灣河應該完勝港島
但無奈茶記佔成8成唔夠多元化

娛樂老銅又係贏曬仲又無奈多人到仆街

不服來辯
另外我覺得港島生活環境唔會話太多人好迫
係咪好多人都好怕九龍新界果種迫同污糟

利申港島撚
最多人投建制 上屆真係笑死

票站大排長龍投建制

合理呀,既得利益者點解要投反對派
好撚迫
不能同意更多
我又係識個荃灣撚成日話荃灣好撚正好方便
住東區表示笑而不語
行一圈上環永安百貨,就知香港濕平天堂一定係元朗上水。

港島貨式又少又舊 永安仲賣緊10年前未賣哂的煲 包裝紙盒上面個細佬好似投左兩次胎了

屌你老母 ifc 唔撚講 康怡 Aeon 太古 apita 唔講
你唔好講埋先施 北角華豐國貨
南區先係港島之王

人冇咁多,有地鐵,15分鐘去到沙灘,物價樓價相對較平

九龍新界啲地方咪一樣

港島人著衫正常啲,有禮拜好多,同埋住港島高級啲
利申 住界限街以南
由港島搬去九龍,先知港島幾混濁
不能同意更多
我又係識個荃灣撚成日話荃灣好撚正好方便
住東區表示笑而不語

上面有條友話去柴灣荃灣一個鐘叫方便柴灣去荃灣都唔洗一個鐘啦
由港島搬去九龍,先知港島幾混濁

我反而覺得香港易認路,九龍就尚可
去到立法會選舉就唔係啦
舊年幾多港島撚叫春
論政治水平新界東絕殺全港
其實住港島都幾好
大部分工都係哂港島
所以返工已經唔洗好似新界果堆咁預成個幾鐘撘車返工
就撘地鐵,港島線d人都高質過九龍新界果d啦
你見隔離po freash grad已經知d新界友呻新工係港島唔方便
利申 住新界
太古其實都幾悶但好在夠靜公共地方夠多
無論太古城康怡康山南豐都係好多公園仔
同埋有誠品
但食方面真係輸曬冇乜地道野食

食黎講筲箕灣西灣河應該完勝港島
但無奈茶記佔成8成唔夠多元化

娛樂老銅又係贏曬仲又無奈多人到仆街

不服來辯
另外我覺得港島生活環境唔會話太多人好迫
係咪好多人都好怕九龍新界果種迫同污糟

利申港島撚

以前一星期去次次銅羅灣誠品
太古一開左,兩三個月先去一次銅鑼灣誠品
港島有咩好 入屯門咁遠
你好住應該係太子

應該話入屯門做乜撚
我一生人淨得一次入過屯門,就係拜山
睇你要求同喜好架姐
我覺得港島太嘈太多人 又貴
心水係西貢、清水灣、元朗錦水路d村屋 清靜d

山頂 數碼港 貝沙灣 赤柱都清靜嫁

佢見識少姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞