住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike
樓主冇得住呢邊酸?
如果要講既就係

荃灣葵芳果d mk妹mk仔同老mk好撚易認

望一眼就估到你係港島人定荃灣果邊

根本言行舉止都唔同
太古城真係冇得輸
返中環又得,返隔離太古坊又得
落街Aeon + 太古城咩都有
宵夜去太安樓

利申:柴灣窮撚

上次唔係太古城排隊投孽瘤?

過咗一年重傳呢個流言... 無錯好多人投孽瘤但唔係咁理解

太古好大咩,要分西?

...
我答區議會立法會選區你問地理分區想點
根本大部份重要基建 公/私營機構總部 高級酒店/會所 甚至乎比較高薪嘅工種都係港島

身邊永遠大把人住九龍新界黎港島返工
絕少會調反轉住港島入新界返工

上面講左啲咩 自己參透下

以前我經agrent 搵工問我有咩要求
我答佢
港島區地鐵沿線唔洗轉車
ON9,路又窄,人又多,老野又多,又多車,又嘈
由港島搬去將軍澳再搬番港島,勁想番將軍澳

戇咩鳩兩嚿屎

堆填區都話好住

戇咩鳩兩嚿屎

堆填區都話好住

其實係康城大問題
寶林個邊唔覺
港島啲山路唔係人行
之前由港島搬左去九龍 交通勁唔方便
好想搬返去

係 港島因為歷史耐 啲規劃其實幾差下

相反新嘅發展區規劃都差
好想搬返去

機本上成條電車路
巴士,小巴,地鐵,電車一舉手就有
如果要講既就係

荃灣葵芳果d mk妹mk仔同老mk好撚易認

望一眼就估到你係港島人定荃灣果邊

根本言行舉止都唔同

新界牛屎人對眼特別細,應該撈左唔少支那種
太古城真係冇得輸
宵夜去太安樓

太古好大咩,要分西?

...

咪尻理條on9啦 可能18歲都未夠未投過票
太古城真係冇得輸
宵夜去太安樓

太古好大咩,要分西?

邊度開始係太古?
太古坊?

係咪柏惠范,南豐果邊呢?

呢帶係廣義太古站地區同狹義鰂魚涌核心分界
住灣仔迫到西咁
有時會吹D臭味入黎屋企同夜晚好嘈以前就好住有舊式玩具店依家得D傢私店、畫廊之類貴店
我做野果到個呀頭係香港仔走返去尖沙咀返工
d同事問佢男朋友會唔會接佢收工 佢仲話男朋友都係住港島太遠好少接

我男朋友住mos都係咁樣出tst接我收工
咁觀塘呢
太古城真係冇得輸
宵夜去太安樓

太古好大咩,要分西?

...

咪尻理條on9啦 可能18歲都未夠未投過票

好想搬返去

機本上成條電車路
巴士,小巴,地鐵,電車一舉手就有

6蚊可以由柴灣坐巴士到中環
但同樣6蚊 元朗某新盤只可以駁程車去西鐵站
太古城真係冇得輸
宵夜去太安樓

太古好大咩,要分西?

邊度開始係太古?
太古坊?

太古坊唔係太古, 過咗先係; 太古站行過去兩個站中間會有錯覺近少少
太古城真係冇得輸
宵夜去太安樓

太古好大咩,要分西?

邊度開始係太古?
太古坊?

係咪柏惠范,南豐果邊呢?

呢帶係廣義太古站地區同狹義鰂魚涌核心分界

明白。捍衛核心價值,係我哋最核心既核心價值!
太古城真係冇得輸
宵夜去太安樓

太古好大咩,要分西?

邊度開始係太古?
太古坊?

太古坊唔係太古, 過咗先係; 太古站行過去兩個站中間會有錯覺近少少

應該係用華蘭路分隔?
藍田先正,交通方便空氣清新,落觀塘大撚把野食

藍田去官塘要轉車
紅磡先係最好
為在本身中環地主利益先死攬港島 又細又逼又唔方便 局限左香港既發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞