住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike
港島有咩好 入屯門咁遠
你好住應該係太子

無情白事入咩屯門

屯碼暫時仲係清泉
利申 住屯門碼頭附近

成日轉車先出到屯西 好煩
港島買野食野貴 
迫到仆街
冇咩好玩 少地方食好野

話港島無野好食?咁係因為你窮姐

痴撚線 你去中環乜都有得你食...
港島有咩好 入屯門咁遠
你好住應該係太子

無情白事入咩屯門

屯門呢d山卡啦地方有咩好去

拎個對比姐
不過好多人會 專登入屯市
細過住粉嶺, 每次搭火車出九龍都覺路程得好漫長. 之後住過幾年旺角劏房, 開頭覺得好方便, 但住左幾個月連街都唔想出去, 覺得條街好迫好恐怖. 然後搬去鰂魚涌租私樓住十幾年. 嘩, 兩個字行到去太古城, 星期六日同夜晚都好靜, 無咩人, 我住果度街道好闊, 後面公園. 搭 lift d 人識排隊, 仲要排到好疏, 唔會驚死上唔到 lift 人貼人. 又有好多鬼佬租客同你 say hi ! 好後悔沙士無用 90 幾萬買住緊呢座某單位

邊度黎
住界限街以南嘅九龍好羨慕住港島嘅人,雖然大家都住英屬支佔嘅領土內面
住灣仔
細個返pt到大個返ft一係10分鐘電車一係行路,除左返工近夠屈機真係無乜
呢幾年人又多車又多,多左勁多白鬼
搞到開哂d貴價鋪頭
太古咁撚多on鳩仔

例如 太古大將軍條傻鳩
港島放假可以做啲咩
除咗去海洋公園
太古咁撚多on鳩仔

例如 太古大將軍條傻鳩

天水圍咪仲撚多

例如 墮天地獄獸
港島放假可以做啲咩
除咗去海洋公園

你係毒既話 住邊撚度都係屋企架啦
港島放假可以做啲咩
除咗去海洋公園

入新界踩單車 po ig fb體現綠色生活
夜晚返市區吸廢氣
屯門勁多廢老

老老實實,出世都依家都未入過屯門
港島JJ
見到啲荃灣撚屯門撚講到有幾咁世界級
身邊又有fd話天水圍係全港最好住
真係膠都廢事派
成日話荃灣交通方便乜乜柒柒咁
有幾撚多人會特登走入荃灣?
個個都去港島㗎啦,你交通方便攞嚟托咩
不服來辯

有咩好辯、邊區都好啦、最緊要開心
渣車到到差唔多,是但啦
港島放假可以做啲咩
除咗去海洋公園

自然景觀 赤柱石澳淺水灣太平山...
Shopping mall 唔駛講
夜生活 灣仔老蘭
睇戲 柴灣太古銅鑼灣金鐘中環...
港島放假可以做啲咩
除咗去海洋公園

你係毒既話 住邊撚度都係屋企架啦

你知唔知自已打緊乜鳩
太古城真係冇得輸
返中環又得,返隔離太古坊又得
落街Aeon + 太古城咩都有
宵夜去太安樓

利申:柴灣窮撚

太古城撚落 mk or ssp 系米會唔識路
住港島一生人都可以唔洗離開,自給自足,除左搭飛機外。
其實我覺得樂富仲方便 咩車都有 去邊都唔洗好耐 過海又快去荃灣柴灣都唔洗一個鐘 旺角尖沙咀更加唔洗講 三個字攪掂 巴士地鐵咩都有 又唔嘈 食咩都有 利申 男朋友住樂富 住過返唔到轉頭
住過歐洲嘅真係返唔到轉頭
歐洲JJ
見到啲荃灣撚屯門撚港島撚打飛機講到有幾咁世界級
身邊又有fd話港島係最好住
真係膠都廢事派
成日話港島九龍交通方便乜乜柒柒咁
咪又係比好撚多蝗迫撚晒?
隻隻蝗都迫去香港㗎啦,你交通方便攞嚟托咩
不服來辯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞