住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike

大把球場啦大佬
你有冇去過鰂公呀?
講gym, 太古有physical 有waterfall
平民d 仲有西灣河/鰂魚涌康文
我唔係住太古都知啦

你都戇鳩鳩
依家我係講緊住宅會所有幾方便啊
住宅會所自己一落樓下2分鐘都唔使
太古過去鰂魚涌公園都起碼要10分鐘左右
去鰂魚涌康文同埋西灣河都有撚排行啦
你去個球場有可能俾人book晒
同埋大部份會所都有室內場落雨咪唔使驚

唔通你寧願個個月比幾百蚊出去做gym比畀返教練煩定係最就腳落樓下會所靜靜地咁自己做?

算啦

佢地扮睇唔到

要個會所托柒咩
又唔係你間屋
又要比管理費
行幾步都懶做乜撚野gym
你都on9

暑假真係煩

成班小學雞出晒黎

個個話會所會搞到管理費貴

真係笑死

成班小學雞真係癡撚線
好地地話有個會所方便啲呢個係事實係人都知
偏偏就要衝出嚟柒又話咩行路去唔知邊度邊度公園好
扮撚晒健康咁 窮就窮無錢買得起會所樓就扮晒嘢

上面啲小學雞無享受過靚會所係到話貴
話坐車行去康民健康真係笑撚死人
俾多少少方便有乜所謂 8號風球你去唔去到康民做啊
咁都屌等於屌人坐的士ON9 坐巴士行多陣平咁多一樣去到

咁8號波會所唔開既
呢樣真港島真係比人住

你落北角睇下

狗也不屌

寶馬山,城市,和富都ok 丫
華豐圓周範圍班福青社區就......
呢樣真港島真係比人住

你落北角睇下

狗也不屌

寶馬山,城市,和富都ok 丫
華豐圓周範圍班福青社區就......

城市,和富

不了

咪陰公囉

要去到咁遠

人地有會所正正係樓下

你唔好話去大球場踢波?

太古城去鰂公有幾撚遠?
幾分鐘都唔撚想行嘅話不如咪撚做運動啦你

係呀,太古城去大球場都唔遠架

一小時生活圈

你無撚得輸

其實你去過太古城未

太古有會所咩?

其實你知唔知太古係邊?

waterfall咪係囉傻閪

Waterfall係正你樓下?

係呀吹咩,康怡NPQ樓下已經係waterfall
港島區仲有冇500萬有會所既樓?

太古城去鰂公有幾撚遠?

一小時生活圈

你無撚得輸

其實你去過太古城未

太古有會所咩?

其實你知唔知太古係邊?

咁太古城呢?

仲有,會所唔止做gym

你屋企無會所,唔會明

陰公

南區先係港島之王

人冇咁多,有地鐵,15分鐘去到沙灘,物價樓價相對較平

出招吧~

中國留學生住過香港返唔返到轉頭
定系仍然覺得住中國好處多👍🏻
有得QQ錢包😂
淘寶免運費😂
住香港駛費貴😂

太古城去鰂公有幾撚遠?

一小時生活圈

你無撚得輸

其實你去過太古城未

太古有會所咩?

其實你知唔知太古係邊?

咁太古城呢?

仲有,會所唔止做gym

你屋企無會所,唔會明

陰公

太古城冇會所真係美中不足......
點睇楂車出入 君臨天下 ....

楂開車唔太鐘意去 銅鑼灣 中環....

你問我, 住九龍塘 其實仲好.....

當然你要楂車先會有呢種感覺

迫地鐵 叮叮 其實好辛苦....

點睇楂車出入 渣甸山

其實銅鑼灣上咗山一啲都唔多人
點睇楂車出入 君臨天下 ....

楂開車唔太鐘意去 銅鑼灣 中環....

你問我, 住九龍塘 其實仲好.....

當然你要楂車先會有呢種感覺

迫地鐵 叮叮 其實好辛苦....

點睇楂車出入 渣甸山

其實銅鑼灣上咗山一啲都唔多人

拿,個度方便但我唔鍾意住,因為貴得黎唔值,香港樓無全海景其實又少左一層價值

太古城去鰂公有幾撚遠?

一小時生活圈

你無撚得輸

其實你去過太古城未

太古有會所咩?

其實你知唔知太古係邊?

笑死我
條友好明顯唔熟路

其實你去過太古城未

太古有會所咩?

其實你知唔知太古係邊?

咁太古城呢?

仲有,會所唔止做gym

你屋企無會所,唔會明

陰公

佢本身有游泳池,有tennis court,有花園,有商場,鰂魚涌公園係旁邊,實用面積又接近9成,我寧願屋企大啲都唔要會所
依家啲樓同樣1000呎,但仲細過太古城啲800幾呎單位

出招吧~

九建好似有個新盤

你睇下啦

一小時生活圈

你無撚得輸

其實你去過太古城未

太古有會所咩?

其實你知唔知太古係邊?

笑死我
條友好明顯唔熟路

係呀

你個waterfall大撚到成個太古城都係呀

柒左咪撐啦

捐返入你老母個閪度啦

其實你去過太古城未

太古有會所咩?

其實你知唔知太古係邊?

咁太古城呢?

仲有,會所唔止做gym

你屋企無會所,唔會明

陰公

咁幾十年前又無諗到會所既

太古有會所咩?

其實你知唔知太古係邊?

咁太古城呢?

仲有,會所唔止做gym

你屋企無會所,唔會明

陰公

佢本身有游泳池,有tennis court,有花園,有商場,鰂魚涌公園係旁邊,實用面積又接近9成,我寧願屋企大啲都唔要會所
依家啲樓同樣1000呎,但仲細過太古城啲800幾呎單位

你漏咗高級呢一個形容詞去形容商場! 仲有所有大bank 太古城都有! 同埋你漏咗西灣河響太古城隔離得閑行幾分鐘去食平民美食都得
土瓜灣表示笑而不語
講真唔好住, 千其千唔好搬過黎
土瓜灣表示笑而不語

土瓜灣真係笑下好啦
其實點解大家咁鐘意會所

利申:住半山,但由細到大都冇住過有會所既樓
其實點解大家咁鐘意會所

利申:住半山,但由細到大都冇住過有會所既樓

以前有個同學仔 家住杏花邨 成日一家去會所沖涼,嘆冷氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞