住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike
我正式宣佈,太古係最港最高質既地方
太古真係太似公屋 又舊又殘
除左位置 真係無野值得吹奏
唔明點解咁多人吹奏
你估全世界人都係果頭返工咩...

仲有上面有人話會所有乜用
真係酸到仆街
我住緊既算新 會所長期多人
啲乜活動室每晚食完晚飯後段時間
都好多人妻帶仔女落去玩 而我就去游水

有時想認真做野
帶部電腦落去嘆住冷氣 放杯野又做可以做幾個鐘
(唔係慳冷氣費 係在家分心一定無係會所做既效率)

話會所無撚用既一定係自閉毒撚/無會所/舊到仆街有都狗也不屌

你自己去睇吓太古城啲配套先啦!佢附近乜撚野都有呀!無論高級或普通貨品乜春都有

太古城先係
太古應該係地上最強

成個港島大部分都係單支樓,有咩好住?

太古仲要無會所

會所有西用咩

當你需要做下運動需要個球場或者gym果陣唔好問會所有咩用

大把球場啦大佬
你有冇去過鰂公呀?
講gym, 太古有physical 有waterfall
平民d 仲有西灣河/鰂魚涌康文
我唔係住太古都知啦

咪陰公囉

要去到咁遠

人地有會所正正係樓下

你唔好話去大球場踢波?

太古城去鰂公有幾撚遠?
幾分鐘都唔撚想行嘅話不如咪撚做運動啦你

真係好q近

駁唔到
港九環境邊夠新界好

你住過新界就知

沙頭角環境仲好啊
由細到大都係住港島,想像唔到啲元天屯,大西北,騎牛嘅地方啲生番嘅生活係點

你都on9,得大地主先有得騎牛

太古城先係

鬼係,康怡好住過太古城
康怡空氣好d,又靜啲,太古城相對差d
人既問題
大西北特別多生番
住左廿年港島,早幾年搬左入天水圍
無論你講到港島幾撚好
我都係覺得住九龍最正
特別係九站上蓋 真係無敵

你住港島 就算你好有錢
你住啲樓都好撚舊
出街路逼到仆街人多車多
食野又貴 煩撚到西咁

如果有揸開車既巴打 應該明我以下講既野
港島啲路窄到仆街 又成日塞車
對比返九龍 啲路闊好撚多 唔係講技術問題
係揸得舒唔舒服既問題

另外 如果有車
住九龍係正中間 你去港島新界都係咁上下時間
新界有時入去搵啲野食 搵啲野睇都唔錯
你港島下下邊去邊屌你好撚遠你知唔知

所以如果計平均分
住ICC上面最正 新 靚 位置 方便 無敵
港島留返俾你打J算

九龍站真係好,
不過起咗高鐵就唔係咁講。
隨時比人捉返內地,拐子佬捉入高鐵站就跟大陸法律,要大陸啲公安捉

你都on9,我住九龍站上蓋仲反你老母共咩,我愛國愛港,捉你返大陸把鬼。
人既問題
大西北特別多生番
住左廿年港島,早幾年搬左入天水圍

做咩咁on9
行一圈上環永安百貨,就知香港濕平天堂一定係元朗上水。

港島貨式又少又舊 永安仲賣緊10年前未賣哂的煲 包裝紙盒上面個細佬好似投左兩次胎了

有次入元朗,係大馬路果度落車,屌啲人多到 仲要清一色大陸人,又樣衰,拖呢樣拖果樣,又寧舍熱過港島,自此無再入過元朗。。

利申:港島撚

太古城先係

鬼係,康怡好住過太古城

康怡?笑咗

太古城先係

鬼係,康怡好住過太古城

康怡?笑咗

唔好玩啦,康怡呢啲居屋配套

太古城先係

鬼係,康怡好住過太古城

康怡?笑咗

唔好玩啦,康怡呢啲居屋配套

咪係
太古城真係屈機!又有大型公園又有高級商場又還境清幽綠化算做得好好又多銀行!同埋去西灣河又方便食平民美食
鍾意人多車多又噪又迫?
無論你講到港島幾撚好
我都係覺得住九龍最正
特別係九站上蓋 真係無敵

你住港島 就算你好有錢
你住啲樓都好撚舊
出街路逼到仆街人多車多
食野又貴 煩撚到西咁

如果有揸開車既巴打 應該明我以下講既野
港島啲路窄到仆街 又成日塞車
對比返九龍 啲路闊好撚多 唔係講技術問題
係揸得舒唔舒服既問題

另外 如果有車
住九龍係正中間 你去港島新界都係咁上下時間
新界有時入去搵啲野食 搵啲野睇都唔錯
你港島下下邊去邊屌你好撚遠你知唔知

所以如果計平均分
住ICC上面最正 新 靚 位置 方便 無敵
港島留返俾你打J算

九龍站真係好,
不過起咗高鐵就唔係咁講。
隨時比人捉返內地,拐子佬捉入高鐵站就跟大陸法律,要大陸啲公安捉

你都on9,我住九龍站上蓋仲反你老母共咩,我愛國愛港,捉你返大陸把鬼。

你係咪文盲,睇唔到拐子佬三隻字?拐子佬捉細路架傻西懵撚

公安唔通配合拐子佬?你係劉曉波嗰仔就驚姐。

成個港島大部分都係單支樓,有咩好住?

太古仲要無會所

會所有西用咩

當你需要做下運動需要個球場或者gym果陣唔好問會所有咩用

大把球場啦大佬
你有冇去過鰂公呀?
講gym, 太古有physical 有waterfall
平民d 仲有西灣河/鰂魚涌康文
我唔係住太古都知啦

咪陰公囉

要去到咁遠

人地有會所正正係樓下

你唔好話去大球場踢波?

太古城去鰂公有幾撚遠?
幾分鐘都唔撚想行嘅話不如咪撚做運動啦你

係呀,太古城去大球場都唔遠架

一小時生活圈

你無撚得輸

其實你去過太古城未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞