住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike
港島買野食野貴 
迫到仆街
冇咩好玩 少地方食好野

你無錢咪無野玩囉

港島你有錢食 大把好野食撚死你都得啦
你無錢咁無選擇囉

條友應該無錢食飯餐餐都係食M記
住港島區有錢真係乜都食到
去大坑或者銅鑼灣灣仔就一串食到幾多靚野

我就真係冇錢餐餐都食一百蚊以上啦
利申:住你講呢幾個地方其中一個

咁就唔好話無野好食啦
普普通通四五十蚊都唔會差得去邊
住嚟講係講取捨咖啦 睇你追求舒服定方便

你prefer 環境清幽 靜 空氣好 空間大 人又小啲 嘅地方
新界地方好似屯元天 沙田呢啲先會比到你
但要承受比人用多半個鐘commute

你要方便就享受唔到呢啲舒服咖啦
咁都拎嚟打飛機

你以上所講既條件 屯門元朗天水圍沙田全部都唔係
除非你住到好入好偏啦

半山區先符合到你想要

承受既係$$$$$$$$$$$$$$$

屯門元朗啲村屋都仲okay
太古應該係地上最強

成個港島大部分都係單支樓,有咩好住?

太古仲要無會所

會所有西用咩

當你需要做下運動需要個球場或者gym果陣唔好問會所有咩用

港島人唔洗會所架
太古應該係地上最強

太古仲要無會所

會所有西用咩

大把球場啦大佬
你有冇去過鰂公呀?
講gym, 太古有physical 有waterfall
平民d 仲有西灣河/鰂魚涌康文
我唔係住太古都知啦

咪陰公囉

要去到咁遠

人地有會所正正係樓下

你唔好話去大球場踢波?
鍾意港島,只因為佢仲有英國殖民味道
其他地方都唔會感受到呢種氣色

不過好老實大部份朋友同親戚都係住九龍
除咗返工冇乜機會去港島
搭地鐵都算唔錯,但揸車過海就不了

利申: 九龍人,第時都會想住港島

我都係九龍人,不過住界限街以南啫,雖然啲街名都有殖民地色彩,但唔夠港島咁多,將來有機會結婚都會搬去港島
太古真係太似公屋 又舊又殘
除左位置 真係無野值得吹奏
唔明點解咁多人吹奏
你估全世界人都係果頭返工咩...

仲有上面有人話會所有乜用
真係酸到仆街
我住緊既算新 會所長期多人
啲乜活動室每晚食完晚飯後段時間
都好多人妻帶仔女落去玩 而我就去游水

有時想認真做野
帶部電腦落去嘆住冷氣 放杯野又做可以做幾個鐘
(唔係慳冷氣費 係在家分心一定無係會所做既效率)

話會所無撚用既一定係自閉毒撚/無會所/舊到仆街有都狗也不屌

MPR幾好既

不過單支樓
港島買野食野貴 
迫到仆街
冇咩好玩 少地方食好野

你無錢咪無野玩囉

你無錢咁無選擇囉

咁就唔好話無野好食啦

港島一百樓下食屎
九龍新界一百樓下有啲正常野食
港島買野食野貴 
迫到仆街
冇咩好玩 少地方食好野

你無錢咪無野玩囉

你無錢咁無選擇囉

咁就唔好話無野好食啦

港島一百樓下食屎
九龍新界一百樓下有啲正常野食

港島100樓下食屎 你唔識搵姐

你舉例九龍新界 100樓下有咩好野食
睇下有無差唔多介紹下
住北角同炮台山交界
覺得幾唔錯 除左好多福建人好嘈之外 交通食野都好方便
去上環又近 去柴灣又近 even九龍線都係北角站轉
海怡撚表示 除咗冇咩食之外 配套屌打九新

海怡睇戲好平 真心唔錯

仲要有會所 有海旁 有地鐵
由細到大都係住港島,想像唔到啲元天屯,大西北,騎牛嘅地方啲生番嘅生活係點

都唔明點解香港仲要keep住呢幾個地方。

冇左呢幾個地方香港GDP,人均收入話唔定可以升多一倍。

三個字出金鐘,無敵
堅離地成揮手

食物 交通 文化 真係屌打其餘17區

海怡睇戲好平 真心唔錯

仲要有會所 有海旁 有地鐵

但係好撚舊

個會所同而家果d無得比

同埋有蝗蟲

其他都ok
港九環境邊夠新界好

你住過新界就知
太古應該係地上最強

太古仲要無會所

會所有西用咩

大把球場啦大佬
你有冇去過鰂公呀?
講gym, 太古有physical 有waterfall
平民d 仲有西灣河/鰂魚涌康文
我唔係住太古都知啦

咪陰公囉

要去到咁遠

人地有會所正正係樓下

你唔好話去大球場踢波?

太古城去鰂公有幾撚遠?
幾分鐘都唔撚想行嘅話不如咪撚做運動啦你

係呀,太古城去大球場都唔遠架

一小時生活圈

你無撚得輸
港九環境邊夠新界好

你住過新界就知

不過我好撚想搬去港九其實
港島好既係基本上所有野都起喺電車路附近一搵就搵到
九龍新界太大兜黎兜去

呢樣真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞