住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike
住港島無得安全地踩單車

怪港共
新界西單車基建都麻麻, 新界東傍住城門河吐露港將軍澳又係好難起得差
港島放假可以做啲咩
除咗去海洋公園

鍾意行山既行港島徑衛奕信徑都有排玩, 夏天去深水灣, 淺水灣, 深灣睇鬼妹, 冬天石澳燒嘢食.
鍾意駛下錢既喺大浪灣附近玩下滑翔降傘. 有錢揸靚車既可以join啲名車車會, 放假大搖大擺港島環島遊. 再唔係喺揸架泊喺深灣或者香港仔遊艇會既遊艇出海開船P, 咁樣夠唔夠?
由細到都住港島 如非去新界 大部分地方都係半個鐘內去到
當啲人返工返學要迫九龍塘迫mk迫油塘迫北角又驚遲到 我仲攤緊係床
嘢食方面其實都有好多選擇 平又有貴又有
唔係住正商業/遊客區嘅話 eg中環至銅鑼灣 平時都好少會覺得迫人
由細到大住中上環 淨係覺得幾夜都有車返幾好
見啲同事個個住新界九龍真係好慘,車貴又貴,長程又長
佢地搭緊車嘅時候我仲喺屋企痾緊屎

我都係
抆屎嗰陣啱啱做完香港早晨. 跟住換衫返工
見啲同事個個住新界九龍真係好慘,車貴又貴,長程又長
佢地搭緊車嘅時候我仲喺屋企痾緊屎

我都係
抆屎嗰陣啱啱做完香港早晨. 跟住換衫返工

呢個真 全世界都返港島
北角搬入大西北
港島太舊,人,樓,所有野都好舊,不了
咁都有得打飛機
每次見親港島撚打飛機就好笑
共產黨都已經打到嚟 假以時日香港同大陸完全接軌
港島只係共產黨個碼頭仔

就好似個核彈已經趺緊落九龍
港島人仲喺度笑緊係死都係九龍新界死先嘅時候
仲未意識到下一秒就燒到埋身

訓撚醒未呀香港人
港島只係共產黨個碼頭仔

訓撚醒未呀香港人

完全接軌都好香港都係華南既金融中心
港島點會係碼頭仔
其實九龍都好好住,睇你住邊頭既啫
住油尖旺又係住九龍,住九龍灣又係住九龍,但係環境差好遠喎,好難一概而論九龍一定差過港島
利申,住過九龍塘同九站
住過好多區
港島人平均計係高質d,環境都好d

利申住過:
薄扶林
柴灣
筲箕灣
將軍澳
觀塘
樂富
美孚
港島只係共產黨個碼頭仔

訓撚醒未呀香港人

港島點會係碼頭仔

呢個真
吹撚左廿年既上海都未超越香港
住喺邊都拗一餐
咪又係上連登

Super!
其實講到尾咪又係睇錢

半山淺水灣赤柱果類 或者咩寶馬山大坑就爽啦 俾盡你私樓太古城/城市花園都正

但如果係乜乜邨/舊唐樓就算鬼數 打少陣飛機啦
住完新界先至返唔到轉頭

咪係 行步路都舒服好多啦
港島啲街迫死
住完新界先至返唔到轉頭

咪係 行步路都舒服好多啦
港島啲街迫死

都唔係架 元朗真係好唔掂
已經遠架啦 仲要逼到死
基本上唔會入元朗
由細到大都住港島
唔係講笑 坐東西鐵同港島線d人完全係兩種質素
同埋交通真係方便 通常一大班人gathering都係銅記中環旺角
玩到夜一夜都有車返屋企
一直唔明點解d人話港島區d野貴
我見好多新市鎮既普通茶餐廳仲貴過灣仔個d
港島只係共產黨個碼頭仔

訓撚醒未呀香港人

港島點會係碼頭仔

呢個真
吹撚左廿年既上海都未超越香港

你係咪長期係香港 未出過香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞