住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike
住近西灣河去太安5分鐘

太安樓到底有咩好食?

魚蛋 手抓餅 好多香港既本地小食差唔多全部都有咁濟

利申 筲箕灣撚 成日專登行過太安樓搵野食 特別係宵夜 夜晚10點打後太安樓先最熱鬧

住左廿年 發覺愈來愈多人
睇你要求同喜好架姐
我覺得港島太嘈太多人 又貴
心水係西貢、清水灣、元朗錦水路d村屋 清靜d
明明港島交通方便又高級住宅多
大部分工作都係港島
其實真係好唔明朝早係九龍塘轉車去羅湖果棚人
明明九龍港島工種工作都比較多...點會特登走去新界呢D地方返工..

仲有對住杏花村既夫婦個個星期六黎大埔熟食中心食某檔食物..
心諗港島大把野食啦...駛唔駛專登黎到無雷公咁遠既地方食LUNCH

利申:大埔窮人

我住西灣河 番天水圍地盤
發覺新界真係牛屎地區
勁撚唔方便 交通又唔方便
娛樂又少 唔係番工都唔會去呢d垃圾地方

車費圍返埋都幾撚金
港島有咩好 入屯門咁遠
你好住應該係太子

你咁講法住紅磡咪最好囉 最好就係你識飛 去邊都唔撚洗搭交通工具

樓上講緊交通wo
住近西灣河去太安5分鐘

太安樓到底有咩好食?

魚蛋 手抓餅 好多香港既本地小食差唔多全部都有咁濟

利申 筲箕灣撚 成日專登行過太安樓搵野食 特別係宵夜 夜晚10點打後太安樓先最熱鬧

住左廿年 發覺愈來愈多人

以前中學放學就會搭529落太安樓同fd食魚蛋 差唔多每日都係咁 有時多錢少少就對杯珍珠奶茶 一齊去海賓度吹海風
睇你要求同喜好架姐

山頂 數碼港 貝沙灣 赤柱都清靜嫁
香港島=曼哈頓島,係離地中產有錢人咪正囉。普通中產基層慘過食六舊屎
睇你要求同喜好架姐

山頂 數碼港 貝沙灣 赤柱都清靜嫁

有錢買貝沙灣我唔洗係度喇
香港島=曼哈頓島,係離地中產有錢人咪正囉。普通中產基層慘過食六舊屎

我屋企中產好撚正wor

我屋企中產好撚正wor

中產都有得打飛機

好好笑架
聽過啲人住新界去銅鑼灣 會話要著好啲
細過住粉嶺, 每次搭火車出九龍都覺路程得好漫長. 之後住過幾年旺角劏房, 開頭覺得好方便, 但住左幾個月連街都唔想出去, 覺得條街好迫好恐怖. 然後搬去鰂魚涌租私樓住十幾年. 嘩, 兩個字行到去太古城, 星期六日同夜晚都好靜, 無咩人, 我住果度街道好闊, 後面公園. 搭 lift d 人識排隊, 仲要排到好疏, 唔會驚死上唔到 lift 人貼人. 又有好多鬼佬租客同你 say hi ! 好後悔沙士無用 90 幾萬買住緊呢座某單位
細過住粉嶺, 每次搭火車出九龍都覺路程得好漫長. 之後住過幾年旺角劏房, 開頭覺得好方便, 但住左幾個月連街都唔想出去, 覺得條街好迫好恐怖. 然後搬去鰂魚涌租私樓住十幾年. 嘩, 兩個字行到去太古城, 星期六日同夜晚都好靜, 無咩人, 我住果度街道好闊, 後面公園. 搭 lift d 人識排隊, 仲要排到好疏, 唔會驚死上唔到 lift 人貼人. 又有好多鬼佬租客同你 say hi ! 好後悔沙士無用 90 幾萬買住緊呢座某單位

介唔介意講邊度?

我老豆沙士個時買左筲箕灣一個單位80萬 雖然唔係大 但當時住到一家三口 自出世到依加都住係筲箕灣 筲箕灣除左冇大型商場之外可以講係世界級 不過想行商場咪叮幾個場到太古囉

我老豆沙士個時買左筲箕灣一個單位80萬 雖然唔係大 但當時住到一家三口 自出世到依加都住係筲箕灣 筲箕灣除左冇大型商場之外可以講係世界級 不過想行商站咪叮幾個場到太古囉

我老豆沙士個時買左筲箕灣一個單位80萬 雖然唔係大 但當時住到一家三口 自出世到依加都住係筲箕灣 筲箕灣除左冇大型商場之外可以講係世界級 不過想行商場咪叮幾個場到太古囉

行下老人場天越啦
港島有咩好 入屯門咁遠
你好住應該係太子

無情白事入咩屯門
藍田先正,交通方便空氣清新,落觀塘大撚把野食

大撚把劣食

行下老人場天越啦

天悅d鋪頭長期都唔撚開 間酒樓d野難撚食到 係以前會去夾糖食
南港島
回中環以外嘅港島撚:住中環先真係返唔到轉頭
中環乜都有,連太古坐去中環都慳返
你俾唔起錢先至生活唔到咋
港島有咩好 入屯門咁遠
你好住應該係太子

無情白事入咩屯門

屯門呢d山卡啦地方有咩好去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞