住過港島嘅真係返唔到轉頭

697 回覆
943 Like 371 Dislike
太古除左宵夜要去太安樓食同巴士垃圾之外
基本上都係屈機
港島最好
港島係仍未俾蝗入侵嘅清泉 利伸住咗港島22年

北角果D福建人你當佢香港人定支那蝗?
太古應該係地上最強

成個港島大部分都係單支樓,有咩好住?

太古仲要無會所

會所有西用咩

酸到呢
其實港島住山頂同南區真係幾好住

至於西環,上環,北角,太古,柴灣呢d貧民區,狗也不屌

太古貧民區?
平行時空?

柴灣係多老野 但好少蝗入黎 算係少數未失守既地方
交通好方面

太古貧民區?
平行時空?

交通好方便
新界九龍地方好撚垃圾,啲人都柒啲,正皮

利申 住太古

太古貧民區?
平行時空?

交通好方面

同山頂同南區比你話唔係貧民區?
太古城真係冇得輸
返中環又得,返隔離太古坊又得
落街Aeon + 太古城咩都有
宵夜去太安樓

利申:柴灣窮撚

上次唔係太古城排隊投孽瘤?

住緊太古同西灣河中間
真係好方便

太古城近太安樓果邊?

太古貧民區?
平行時空?

交通好方便

仲有

柴灣我覺得遠過去台灣
鴨脷洲撚
太古應該係地上最強

太古仲要無會所

會所有西用咩

酸到呢

其實有無會所都無乜所謂
公司都有gym room有泳池,對我影響唔大
同埋啲facilities咪又係計返落管理費
講真,會所真係少用
太古應該係地上最強

太古仲要無會所

會所有西用咩

酸到呢

其實有無會所都無乜所謂
公司都有gym room有泳池,對我影響唔大
同埋啲facilities咪又係計返落管理費
講真,會所真係少用

講真,呢度住左18年我都係落左3次會所

不過有好過無

仲有管理費平貴主要同伙數有關

所以港島樓貴到仆街

太古貧民區?
平行時空?

交通好方面

咪玩啦 南區都大把公屋呀
太古城,家亨灣,康怡都住過揮手👋🏻
大家住得開心咪得
冇謂踩底對方抬高自己

利申:而家係外國,以前住過跑馬地大坑

太古貧民區?
平行時空?

交通好方面

講真,我寧願住華富村都唔想住北角
太古城真係冇得輸
返中環又得,返隔離太古坊又得
落街Aeon + 太古城咩都有
宵夜去太安樓

利申:柴灣窮撚

上次唔係太古城排隊投孽瘤?

住緊太古同西灣河中間
真係好方便

太古城近太安樓果邊?

我都係 搭地鐵/巴士夾正中間好麻煩 ...

太古貧民區?
平行時空?

交通好方面

講緊太古 同 南區比 你講咩北角

北角都係老人區同蝗區

上到寶馬山果邊先係真有錢
出港島透啖大氣都唔敢
全部都係廢氣
人多車多 鼻屎都多

你都sort sort地,港島一面係對住海,一面係對住山,起碼我係太古對住山先,完全唔覺有咩廢氣,反而覺得太靜就真

太古貧民區?
平行時空?

交通好方面

講緊太古 同 南區比 你講咩北角

北角都係老人區同蝗區

上到寶馬山果邊先係真有錢

臭西湖點夠山頂有錢?

唔好玩啦
大家住得開心咪得
冇謂踩底對方抬高自己

而家有新界人要抬高自己
大家住得開心咪得
冇謂踩底對方抬高自己

而家有新界人要抬高自己

咁有人覺得天水圍好住你又吹佢唔脹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞