(久別重開)結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史, 冷知識

875 回覆
17 Like 2 Dislike
我屌
住德國,諗緊響THOMANN買支HB R457 BK
本身玩開古結,你當ABRSM 6左右
想入支平平地既7線玩METAL, 諗緊HB S457, JACKSON JS22-7 同埋ESP LTD MH-17
有冇巴打有其他推介/COMMENTS?

BTW 睇過價錢,7線既PICKUP好似係冇平價貨?

其實多數係你隻手未鬆開

你可以試下沉多啲肩先,會有幫助
4月去日本,想買個pedal

Matt出咗新signature

今期最紅
新epiphone 太貴
呢隻真係不得了
班鬼佬玩左bad monkey + jcm800咁多年都無人理
Jhs講一講先好似發現新大陸咁炒起
有無新手amp 介紹
初初應該經常帶耳機練
練到咁上下先唔帶

耳機可以既話都請推介
都係yamaha thr 或者boss katana
你可以用既聲較少, 黎黎去去都係英式Marshall聲

如果想玩d美式聲你就較唔到

仲有black star, 大陸既Nux你都可以諗下

上YouTube 望下測評同望下香港賣乜價錢

等你有個預算

但如果你話只插耳筒, 仲有個方案係mooer

佢有隻pocket effect應該岩你用
有無人一樣喺屋企練野懶到連amp都唔插
一認真練嘢就一定開電腦錄住音咁去鞭屍咁款去聽自己
一係咁做就一定係開 plug in
反而開 amp 係唔認真彈先做嘅事
根本真係連 amp 都唔需要有
想問下multi effector黎講而家nux mg30仲抵唔抵買
定同樣價位有更好嘅選擇
經過柏斯見到支epiphone Adam jones
賣11900
心諗係咪痴撚左線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞