(久別重開)結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史, 冷知識

875 回覆
17 Like 2 Dislike
見 corey Taylor成日用
好想試
香港代表JK好似用過一排
https://youtu.be/fhzKLBZJC3w?si=jgS3ygQDqFKqeHkU

有冇人留意過佢將支acoustasonic Tele mod到好型

買左個interface但剩係得右邊聽到聲,左邊冇聲,求救
Headphone output都係?
Headphone output就正常兩邊都有聲,應該係電腦setting問題但唔知點set,第一次買interface
邊隻interface?
玩返h
我由s轉h就愛上咗h
之後彈親s都覺得争咁啲嘢
一係就彈p90
有冇ching彈過呢種hhh sg
成日心思思想入支,但上網睇唔少cm話hhh係多餘,又搵唔到邊度有得試
黃埔定唔記得又一城柏c有支掛左十幾年既SG EB3 有3pickup

Bernard Butler呢枝ES355有冇啲平平地既替代品
見Epiphone都冇出355
我反而掉翻轉
玩開h有排買左支sss strat覺得個tone好好J
但之後發覺玩show/jam野真係好易比其他樂器蓋過搞到個聲好似好薄咁
雖然自己係屋企玩真係好正,
但玩show都係忍痛用翻335 h
355真係難d
Block inlay + semi hollow + varitone
Gibson都少款揀
又唔一定要varitone
最緊要有block inlay, semi hollow, bigsby

係就係有呢枝野既 exactly epiphone 335有埋varitone
一萬有找
但兩個窿
本身最近睇緊j bass
睇完心思思想試p bass
入門amp黎講Orange Crush 12好唔好?彈rock多
想請教下 boss隻katana 50 mk2 ex 值唔值得入手

本身用緊black star再加隻gt1
我覺得用開black star唔需要特別轉去katana
唔係咩大upgrade
買下pedal玩好過
收到 本身用緊Id core 10, 見katana好似好多功能咁
請問J bass同P bass有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞