(久別重開)結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史, 冷知識

875 回覆
17 Like 2 Dislike
fender santa rose
多數鬼佬賣多
----------
nash guitarsofa成日賣
你係咪住外國先, 唔係既電子野一律香港買

最平係香港
有野聽?
公認架啦 佢賣case檔野同個藍絲partner做
哩度19年有師兄追擊佢nammshow
send email比唔同結他手
機會主義者係咁
淨係記得之前佢隊band個Vocal藍到仆街
檔野無記錯係佢兩個
你哋平時屋企練嘢用咩出聲
用amp sim 定 multi 定真amp?
窮撚冇位放真嘢
見neural dsp 有特價想買嚟玩下咁
不過完全唔知買邊隻好

人生第一枝電結他
唔知係咪改良左 覺得都唔算好重 而且新式呢啲背面有曲線貼番個身 唔係真係成塊木板咁

不過係咪真係有舊式tele咁鐵味 就唔敢講 我新手第一枝極度外協 跟樣多過聲簡
butterscotch?
靚又經典襟睇
係呀,tele呢隻色真係好經典又吸引
準備入Nolly
因為舊式鐵味係黎自個bridge plate同brass saddles恭喜巴打入坑
細個無錢買prs, 大個左有錢買但已經無再掂結他
有冇可能可以自己換parts 黎實現番果種聲
師兄會唔會考慮下新嗰啲?
我自己都有nolly
不過已經好小用
最主要係neural dsp 唔會更新
啲function 同mic setting都好舊
而家買唔抵喎
我見到呢個新聞都好震驚
好細個就識JT 算係同一個圈子玩band大
好幾年前搞show有問題 JT第一個幫我手同撐場
移左民冇聯絡好耐 估唔到變到咁
真心希望佢可以搞番好件事
當然有,你e家果款係modern saddles,可以換vitage saddles

二黎可以改電子parts改下聲
lm
最後都係入左Cory Wong同Petrucci
我都買咗Cory Wong !!!!!!!!
要crystal clean tone真係無敵
而家試緊dumble tone
雖然我有tone king
但都想試喺Cory Wong度chok返個
我磨過
做柒咗比師傅整返
日本買 schecter sd-2-24-al
連運費 hkd$9000左右 算唔算貴?
想問吓700usd 有冇邊枝strat同ichika枝新signature差唔多質素?
我都諗左陣clean tone要tk定cw好
唔熟schecter價
有冇搵過弘力格價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞