(久別重開)結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史, 冷知識

875 回覆
17 Like 2 Dislike
都係買隻正常amp
ibanez冇曬貨,
Squier Sonic™ Stratocaster®
vs
Squier Sonic™ Telecaster®
邊把好d
你鍾意乜嘢聲上youtube聽下分別
strat聽落rock d
想請問師兄點睇pod go 用咗大約兩年 但一直都較唔啱聲 係咪我技術問題
邊枝
除左通利仲有邊間穩陣,好多都冇貨
建議上網搵人哋啲preset,然後再望吓人哋個數值大概點砌!
Ibanez Squier真代理就真係得通利
$1500價位電結他全部都冇貨,唯有買azes31
Ron Thorn又quit左Fender CS開返Thorn Guitars
其實custom shop嘅master builder每個個名都咁響
自己搞brand都唔出奇嘅
而且始終係自己牌子,可能會睇緊啲
所以可能不錯
不過仲未有幸彈過Ron thorn
只係試過Jason smith
一試難忘
佢搞開自己Thorn先
跟著無啦啦入左Fender
做做下仲升埋做principal masterbuilder
跟著突然又唔撈
又出返黎開返Thorn
證明都係做老闆好過打工
用咩防銹?
有冇邊間workshop 會幫人做refinish?
想噴nitro finish
吸濕大笨象
得閒搵布抺下
Blues rock係咪冇再接job
Wai E?
你係bolt on定set neck?
Wai E問過,暫時唔接住
我果枝係bolt on bass黎
想買枝Squire CV 70's Tele Thinline玩吓
都無包headphone 😆
不如Lee個la
https://youtu.be/v6n--QJ2QUI?si=Mg3QQoO3Vizloexv
香港無人識噴
死咗條心佢
一係ship去外國
又回帶
師傅結他噴油+維修,變成整爛左枝結他!!
https://lih.kg/3189575
香港搵人搞finish都係中伏居多
有冇師兄都經歷過hum轉去single coil 嘅時期?
我自己一直玩humbucker,連spilt coil都冇
但近排入咗支S S H
雖然好鐘意但好似攞極都攞唔到想要嘅tone
真係搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞