(久別重開)結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史, 冷知識

875 回覆
17 Like 2 Dislike
想問有冇regius 師兄
如果有,你哋係?
-買stock/二手/一手custom
-大概咩spec?
-大概價錢?

想搵regius 嘅v24,唔係core
但二手market好少
Digimart,reverb,eBay都得勁少
Custom又無乜人講
所以想問下各位師兄
撘單問505收皮之後香港仲有冇鋪頭
有regius現貨上手試?
Neural DSP又有新plugin
但唔語識欣賞
可以慳錢等下個

https://youtu.be/GVFf7EpnUPk
真新手入嚟參觀下
巴打係咪想講mayones
弦力好似係總代理黎
505好似都係搵佢地攞貨
Tom Morella個tone底一向都無咩特別
佢賣點只係佢d古怪technique玩noise同dj style

Syn gate都玩headless
新歌愈聽愈正
見佢枝新signatures好似都變大轉變
由直間變swirl finish 估唔到仲用埋headless
講起signature
John Frusciante係咪要出Fender reissue62
睇唔出仲係唔係schecter不過
D relic似會同flea一樣出road worn
好假
都買 不過mim
John今次回歸個人真係唔同左好多
比著10幾年前佢一定唔會出
佢以前講明唔出 唔想自己係商品

想問點解john兩隻手燒傷咁
吸毒 打heroin既針痕
但已經係後生果時 以前都有疤同主要一隻手 但而家貼住
https://www.instagram.com/p/CsTubTvL-jy/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Slipknot Mick Thompson 轉會ESP同fishman
佢用Les Paul style好un眼

Slipknot死忠都覺
佢唔啱les paul shape
不過我最愛都係jim root
AMC 係咪用咗 舊505個位?
應該係
505而家點
d配色唔靚
都係初代同色唔同spec最靚

https://youtu.be/GRn6eQRBLnQ

Paul Gilbert Ibanez PGM重生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞