(久別重開)結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史, 冷知識

875 回覆
17 Like 2 Dislike
Nameless都幾好
ibanez啲signature 係幾靚,但係皮幾兩皮嘢嚟講啲qc都幾差吓
Raven maintenance
呢間睇佢地自己post講到好勁
連反應,聲底,枝結他有幾震都可以fine tune到
有冇巴打試過
我frd業餘研究set結他都做到以上嘅野
Wai E之前係咪好似出過事?
千祈唔好買住!!!!
睇tim henson條片有講會出premium
hold結他耐都未整
好奇有冇人都有睇Gary Chan個page
無可否認有時有時好仔細嘅guitar fact係超有用!
但問題係真係有啲老屎忽味……
見到新一代player通常都喺度冷嘲熱諷
然後一有digital 嘢都屌咗先
講下邊個伏好過啦
有冇link
條友一向都係咁嫁啦 又鐘意屌9 人,之後連監制都冇得撈轉行賣結他搵水魚,d 野又普通又賣到貴一貴
手結他又唔掂成日多多理論
最近想買隻booster xotic 既AC boost同 Black Country Custom boost擇緊有無建議
仲有我睇Black Country Custom 有出隻TI簽名版聽落好似同原版差唔多
打算點用隻boost
Boost clean volume?
Boost drive?
Boost high?
有冇巴絲有去 john petrucci 個 guitar universe
睇片睇咗幾年,心郁郁勁想出年去玩吓

原來 jp 個 rhythm 聲係連 noise gate 都唔用
https://youtu.be/cZtqT3YBEOo
爭Mateus Asato就齊晒所有鐘意嘅modern guitarist
睇ola個vlog 勁羨慕!
想boost drive
試下keeley kantana mini
想買電結他自學,Ibanez GIO Series GRX70QA呢把ok嘛?
就咁睇都ok嘅 自己啱款就得
搵個識check嘅朋友同你去
冇fd玩電結他得玩木結他,諗住去通利買有保養穩陣d
保養都係電子parts
其他野有問題唔保
想問多一樣野,平價headphone amp效果可唔可以接受?唔想花太多budget,唔知自己有冇天分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞