(久別重開)結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史, 冷知識

875 回覆
17 Like 2 Dislike
想買佢枝yamaha signature白色 但剩係儲有d無謂
Hollowbody 玩metal唔feed都唔簡單
上年PRS endorsed左枝bass wes borland
又影晒相用prs floyd rose 24
我重期待緊prs會出signature
https://prsguitars.com/featured_artist/wes_borland
反正都relic 啦,同埋甩小小係後面冇咩所謂
係TL試左把grassroots lp,覺得唔錯,但點解TL個官網唔見有
好多都唔擺上官網
或者官網話有點知門市冇
要自己落去睇
呢個似胎死腹中
或者係one off特登整比佢玩 唔會出signature
今年limp bizkit tour佢好似都係用返Jackson
佢一直都係用jackson 但個sponsorship 唔知係咪一早完
邊度買gig bag多款揀?
有冇邊隻結他帶用緊可以減少DUP頭
無 睇啱再睇下點入手
想用line 6 helix stomp return in amp,當隻amp cap咁用,有冇推介?
睇中左把藍色prs se custom,6k值唔值得入手
yamaha thr香港有冇分行唔行貨?見除左tl其他細鋪都有得賣,平舊幾水

Myles Kennedy白色又幾好睇
好癲 prs Tele好賣過silver sky
還好
抵過s2
厚身少少既皮製帶會好d
如果哩枝有振臂就好
silversky如果唔係reverse headstock會好d可能
同埋講真 買佢不如買枝mij strat
邊度有得試emg pick up?
想請教下係屋企玩嘅話blues junior係咪夠哂
新手想買overdrive 嘅pedal
認識不多,想問下大家有無推薦嘅款?
budget around 2000內都okay
Tubescreamer
Archer呢d classic tone啱唔啱洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞