(久別重開)結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史, 冷知識

875 回覆
17 Like 2 Dislike
Sofa 一向都偏貴 但細鋪通常都係咁樣圍皮
都無計
小心唔好亂咁搵人代訂就得一陣又黎音樂穴事件
想好奇問下大家用multi喺屋企點出聲
係咪都係入interface再出mon?
定係會買cab嚟畀multi用?
https://www.youtube.com/watch?v=Xy6QrJnmXLM

Fishman Slipknot Mick Thomson Fluence
有冇人幫手睇吓floyd rose special
係咪啱換gotoh 1996t
做左d功課係得但唔肯定
frs入木果兩粒studs應該係細過gotoh
外國d人係照用frs果兩粒唔開過木 但裝1996t

floyd rose special 唔肯定圖紙

gotoh 1996t 官方圖紙
直接email問下賣parts個間野穩陣d
Interface
方便錄埋野
買起香港買 不過醒唔起email 問gotoh
想問下劏你online shop標價同門市價係咪一樣?想買THR10ii 信用卡上網買可以多少少回贈
唔係
上網再平d
有冇ching玩metal會落compressor?max gain會太拆,high gain + compressor效果好似幾好
distortion 唔會溝compressor
除左你踩唔切好短嘅時間
你要扭到max gain 即係你要換gear
一般你講嘅太拆係用noise gate
但會食tone
想問下locking tuner 換弦果時要唔要轉兩圈?
定其實拉到lock 住條弦就可以開始tune 條弦?
唔計國家因素

世傑結他有無巴打用過?
老實講有心動過
但冇地方試唔夠膽盲狙
邊款locking
ibanez cable唔係好掂,用左一年都未夠就sa sa聲
自己買料焊
而家先睇到 usd2500貴左少少
通利又清貨 AZ series 好抵買
不過依個經濟環境 減到咁都未必好多人買新gear
清貨上星期LisaX 個show又唔擺AZ series擺晒啲RJ series
**RG series
今時今日 Line6 POD GO 仲有冇得諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞