[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(34)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
有無巴打介紹ssd。。對ssd牌子型號完全唔識。。
我想要sata3 既 2xx gb 求..

幾多錢

1000內就得

幾多錢

我爬過問 samsung evo 850
uv 400
都好似幾好 有無其他建議

幾多錢

我爬過 samsung evo 850
uv 400

幾多錢

uv 400

kingston
悠二 張 Giga ITX AMD4 幾銀到
張G skill 8gb ram 隨便都上到2933
悠二
我想問下你點睇27號出既ryzen r3 1200 同1300x?
會唔會放落你d list 度?
想加裝cpu cooler 各位巴打推介用風冷定水冷比較好?上網睇完資料 都係決定唔到 求賜教

budget 700 用緊i5 7500 機箱corsair 100r
想加裝cpu cooler 各位巴打推介用風冷定水冷比較好?上網睇完資料 都係決定唔到 求賜教

budget 700 用緊i5 7500 機箱corsair 100r

風冷
GELID REV.4 夠用
水冷多數用係超頻
有冇人知inno3d張ichill 1060 6GB放唔放得落sharkoon c10
長度我就知無問題, 但驚風扇頂側板
利申: 有張卡係手想砌ITX

C10個size 不如用nano s啦

度個size黎聽聽/張卡幾多slot
利申:有空箱係手

張卡預兩條半slot

幾多錢

uv 400

kingston

唔該巴打 即刻去買

風冷
水冷多數用係超頻

thx a lot

風冷
水冷多數用係超頻

thx a lot

原裝COOLER唔夠用?
7代I5普通用應該冇核反應問題

風冷
水冷多數用係超頻

thx a lot

原裝COOLER唔夠用?
7代I5普通用應該冇核反應問題

玩gta同pubg好食cpu 怕會太熱

風冷
水冷多數用係超頻

風冷都超到
你係咪唔記得左有d15
頂級風冷 > 一體水

風冷
水冷多數用係超頻

風冷都超到
你係咪唔記得左有d15

我見佢I5 7500嘛...
對唔住令人誤會
我本來百思不得其解點解轉左1700之後會RUN唔到3D MARK
去試單機GAME又好似冇問題...
然後先醒起未裝DRIVER
阿屌你DRIVER都未裝已經打到DYING LIGHT全開3440x1440 21:9 呢種級數的GAME
我本來百思不得其解點解轉左1700之後會RUN唔到3D MARK
阿屌你DRIVER都未裝已經打到DYING LIGHT全開3440x1440 21:9 呢種級數的GAME

cls
想問粒CPU係無咩開GAME/高使用率SOFTWARE時候
無啦啦會標上100%幾秒係咩問題
咁辛苦搞好部機發現呢個問題

將windows更新到最新先

已經做左呢個動作
啱啱淨係播歌都一下標左上去幾秒
資源監視器淨係睇到條線標上去但又冇數字跟住上

windows update 有個5月份既NVIDIA DRIVER
我又裝左最新既NVIDIA DRIVER會唔會撞左所以出事?
香港準備出最強非公1080Ti

Giga waterforce

cls

我上星期重裝Windows玩Rainbow Six CPU用左五十幾%先醒起未裝driver
而家想970 up 1070有邊隻牌子仲係比較好?
同埋仲猶豫緊換唔換i7 4790去r7 1700
但一換真係所有野換過晒
我想剪片直播同打機都兼顧到
香港準備出最強非公1080Ti

Giga waterforce

EVGA FTW3 會強 d 呀?
ryzen 1700同1700x,
唔超頻效能上分別係咪淨係3.7同3.8個0.1GHz既分別??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞