IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
俾多咗佣都算叫做有限錢, 試過初初玩睇啱ask price有個大盤掛响度, 求其落個market order諗住會成到, 結果人哋可能又係all-or-nothing order, 攪到成咗一個差過ask price好多既價又輸

想問下subscribe 咗10usd/ month 個plan 之後點解都係睇唔到option 報價. 呢個我見啲人係1.5usd subscription, 但我係30幾usd
所以你覺得用銀行買就唔會發生d件事
銀行係問莊家攞貨quote 價, 唔應該有liquidity 同execution 問題, 當然銀行個價會加埋佢自己既profit margin
請問IB過英鎊去citiplus收唔收中間行費?
而citiplus電匯去英國本土銀行收唔收手續費?
未試過
感謝
你講得啱!
Ib期權點收費
開左個ac未入金 安全問題已經唔記得左
fps存款入去ib等咗兩日都未收到 係咪正常
IB同富途期權佣金邊個高啲?
Pi
今日4點 係用轉數快入錢落IB帳

到e家都未見條數到IB帳 係正常既?

IB紅日入唔到帳?
我今日入數都未收到
我係見有啲師兄好似完全冇玩過bond就打算用IB, 提下啲有啲tricky位啫. 師兄你買200K起跳既bond就自然較少liquidity 既問題.

銀行據我所知都冇乜收其它雜費, 格下價都無妨.
巴打師兄用開邊間銀行
我自己都冇幫襯銀行買bond, 亦唔想推介費事被人誤會係打手
冇用過
即係由頭講到尾都係鳩估銀行唔會乜乜七七
冇幫襯唔代表一定唔識既. 我會咁睇, 就算IB各類產品收費都係最平, 都唔應該將全副身家擺哂落一個broker, 有時為分散風險貴啲都要俾.
Ib margin rate 5.8%?
牛牛先4.8
你唔好又拉落第二樣嘢度先咁好難跟喎師兄
咁你可以自己研究下, 睇下我有咩講錯話俾我知
ibhk紅日唔入數的
不如倒轉
你求證下先教其他巴打師兄
等有興趣既朋友自行研究同決定

呢隻10k 起跳,
想知你買左邊隻中伏,俾個ISIN 嚟研究下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞