IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike

想問問呢個係佣金?
想請問而家要去office做認證簽名係咪唔使預約?
我見預約時間個位冇咗
淨係叫我9至5去office就算

唔該晒
其實一直都唔洗預約
唔使預約,門口 reception 姐姐幫你認證.
唔該哂兩位巴打
[member]有無師兄知點解會咁樣?已經登入左好多次都login唔到[
宜家再試下,入到未
入唔到
重新打過喎,唔係等佢load
係,其實我個ac係岩岩新開
係公司都仲開到,番到屋企就連接唔到,唔知會唔會關Wi-Fi事?
因為見到IB官網常見問題有咁樣寫⋯⋯

為什麼系統顯示“正在登錄,第1,2,3...次嘗試”?
您的端口可能由於下列因素堵塞了:

本地電腦防火牆
您的網絡服務供應商(ISP)
網絡連接斷開
你呢個係 TWS?
Web, App 得唔得先
係TWS

WEB無問題
手機如果用Wi-Fi都係唔得

睇左呢篇野,有機會係Wi-Fi setting問題
因為我用佢果個IBKR的專用測試頁面,有顯示FAIL
https://ibkr.info/zh-hant/article/2816

Background:
如果使用SSL,TWS會通過4000和4001端口連接IBKR的服務器。如果您使用的是代理服務器,則其需同時開放入站端口和出站端口,使其成爲透明代理,這樣TWS才能正常運行。
我都係入唔到,一樣新開
你係點 fail 法先...
我 4000 fail 晒, 4001 全部 success
login 到 TWS
可能你新開
佢啲 server 未 sync 啲 data 卦
因為係公司時正常,所以先懷疑係自己屋企網絡問題
頭都大埋 屌,想轉個平台啫

咁你 send 個 message 問下佢
似係你wifi有事
我今日望實個兌換率,發現有個現象。
個價試過一秒急跌然後又即刻升返,啲人係咪用BOT嚟兌錢?
想問下IB啲存款利息幾時會派?
IBKR posts the interest payments on a monthly basis on the third business day of the following month.
IB幾時先出到錢 岩岩唱既外幣
可提取現金(不含保證金貸款)0
t+2
i love you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞