IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
跌左
又正常返
升番
講開死機又講, 長開tws大家係咪每日都會有幾次trading connection lost / market data connection lost?
我都想知
最多見過收USD13, 細銀碼有機會收USD8或唔收

好似玩緊Red Alert 2咁
佢地唔係用返citi射過黎?
係,但係citibank us(中間行)會收手續費
Citi個咩全球citi又話免手續費既
只限citi户口之間既transfer. 如果你有citi us户口, 可以用ACH 由ibhk 轉去citi us, 再經global transfer轉去citi hk, 咁就免費.
IB margin set 得太高喇
我都想用IB買
但一張細期貴過牛牛$4000

有冇人收到呢個email?
我去個portal唔見有呢樣野既
尊敬的客戶:

我們很高興宣布,客戶現在可以通過在客戶端中完成交易者學院(Traders’ Academy)課程賺取傭金獎勵。

要開始“邊學邊賺”,請登錄客戶端,選擇教育 > 邊學邊賺。

現有針對期權、期貨和債券這三種資産類別的三門課程,每完成一門可獲得100美元傭金獎勵。如您完成了“獎勵組合”下的所有課程材料,且在完成這些課程前的180天內沒有交易過對應類別的産品,即可獲得傭金獎勵。

請注意,一個家庭只有一個賬戶可以獲得傭金獎勵。

傭金獎勵如未使用,將在180天后過期,且此等獎勵只能用于抵扣收取的傭金,而不能抵扣由交易所收取的監管/第三方費用。
有冇巴打最近改完簽名認證
搵極都冇appointment可以book
官網又搵唔到地址
想知而家仲有冇得改
請選擇一種簽名驗證方式
請選擇以下任意一種方式完成簽名驗證并根據說明操作:
選項 1: 訪問我們的香港辦公室。
選項 2: 向我們郵寄經專業人士認證的您的身份證明文件副本及香港《確認書》。
選項 3: 向我們郵寄您的身份證明文件副本和香港《確認書》,以及由您名下的香港銀行賬戶簽發的、不少於1萬港幣的支票.
選項 4: 將您的交易賬戶與您的香港銀行賬戶關聯(注:所有存取款僅限經驗證的賬戶並且只能以港幣、離岸人民幣或美元進行)

請問呢4個選項係咪會令個account有分別?用邊個好?唔該
有冇人知IB轉yen去恒生 中轉行收唔收手續費?
想問下開左個IB 保證金戶口,之前入左總共兩萬HKD, 未有任何股票,請問點解我初始保證金係0, 購買力冇增加度既?
先選4等個account 玩得先, 限制係出入錢只可以經呢個銀行户口, 得閒先補做1, 之後就可以用其它户口出入錢.

2,3 冇用過, 應該同1一樣. 上IB office簽名唔需要預約, reception 姐姐幫你搞唔使兩分鐘.
你個戶口咩貨都冇,初始保證金(initial margin) 一定係0
唔該
想問下IB有無得trade日本或者歐洲股票?
點會冇
你諗唔到嘅都有得trade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞