IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
Ib個已實現盈虧過左一日就無左,點樣可以係app睇返? 發覺ib買賣完,過左一段時間都睇唔返由開戶至今總共賺蝕幾多,入左幾多次金都要3個3個月今睇
新一日緊係會由0再計過profit and loss
總共賺蝕去gen份report就睇到
好似daily report 揀番日子都得

好似係
原來IBKR 都有podcast可以聽下財經野
其實依家咩玩法
借港紙居然平過美金
冇留意一年
淨係交息應該都交多咗兩萬
其實依家咩玩法
借港紙居然平過美金
冇留意一年
淨係交息應該都交多咗兩萬
港紙好似係計hibor做底,但美金係用fed fund rate, 銀行夠港紙自然低息啲
依家到我遇到呢個情況
請問師兄到最後點解決?
打電話上去叫佢搞定點
等下就得,我之後嘅果一日下晝搞掂哂
應該佢哋做嘢開通慢掛
我都想問 上網睇又話有fps 但我個ac無
開始免費試用或申請開立經紀賬戶
我们希望您在免费试用IBKR交易者工作站(TWS)的過程中體驗愉快。通過模擬交易版本的IBKR TWS,您可獲得延時市場數據,進行模擬交易及使用我們獨特的工具和產品,包括IBKR風險漫遊、波動率和概率實驗室、投資組合創建器、研究和新聞及其它諸多功能。

您可提交模擬的交易并查看我們靈活的報告格式。您可比較一下各家經紀商的佣金、利率和融資成本,看看我們相對於您當前使用的經紀商有何優勢。您還可根據自己的喜好自定義界面布局。如您決定完成申請并向賬戶注資,您的所有設置都將被保留下來。

如您尚未開始試用TWS,請點擊以下按鈕開始免費試用。

開始免費試用

請訪問我們的網站了解客戶為什麼選擇IBKR。如您已准備好在真實的經紀賬戶中體驗IBKR提供的諸多優勢,點擊“申請開立經紀賬戶”來開始賬戶申請。

申請開立經紀賬戶

點擊“申請開立經紀賬戶”將啟動個人賬戶的申請流程。如您想要了解我們提供的其它賬戶類型(如聯名、信托、IRA或機搆賬戶),請訪問我們的網站。

我想問係咪一定要開立經紀賬戶先trade得
想問下 頭先啱啱想withdraw返啲錢入銀行户口,我入哂啲資料打哂username password 同驗證碼confirm之後, 佢彈咗句話EST某個時段唔轉得錢。 之後我諗住再試,佢就話我今個月已經用咗免費出金個quota,如果再出要收charge。但我見我ib個account balance冇變過,所以想知其實我第一次withdraw 有冇成功到?
要問客服
The application is currently down for maintenance. Please try again later.
聽朝打去香港客服問下先
冇理由count咗我一次free withdrawal 但account balance 冇變到
打去問啦。IB雖然話就話大公司,但其實個System虧虧地。周時有問題
好,唔該哂絲打
希望佢唔好叫我下個月先withdraw
你都無成功提過錢,如果照計你用左Quota就開聲屌佢啦。
Why citi bank
有人報料出美金去Citi hk近月開始有Fee usd13

以前無的
想請問點解我想買2k美國國債
但係點解佢request 我balance有2100usd
多左出黎果100usd既費用係咩?
IB出左新 peg-best order type
由我開始用以黎(2019)已經知道有依個中間行手續費
巴打買依隻債價而家係幾多?coupon rate 幾多同埋幾時到期?
我係第一次用ib
想試下買美債
我求其sort左幾隻2023 3月到期既美債
隻隻都話我買唔到
交唔到order 話negative yield to worst
再check就話唔夠錢
買2k美債 要2100幾usd
都唔知佢點計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞