IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
之前落咗order set 咗限價買英鎊,今日取消時,等咗好耐都pending cancel。
頭先想直接買,但出咗” CASH AVAILABLE : xxxx; CASH NEEDED FOR THIS ORDER AND OTHER PENDING ORDERS: xxxx”
“You may be able to transfer funds from other currencies”

咁我呢刻仲可唔可以按市價兌?
佢好似計埋我之前個order 嘅錢(但未買到的)
如果我而家按市價兌,會唔會變咗借錢? 定佢會轉咗我其他currency?
我估計你應該落唔到第二張order, 不過我冇遇過pending cancel 嘅狀況。

今日星期日有市咩?
USD 3 是什麼來的?
應該係USD2,兌換佣金
得5000幾usd 買唔買到要萬幾保證金既ES/ NQ index futures?
IB活期唔係每日派?無收過既
擺左30k鎂
每月第一個星期六左右啦做月結
IB 短債到期、係米都要自己去平倉、d錢唔會自動結算入番落戶口
到期會自動贖回
有無人知一日取款上限?我睇官網係一日最多5萬usd?
IB? 之前試過usd130k
如果對外匯遲啲拎出黎用
廳該點先可以對到啱啱好
之前set左對200,000yen
但對完仲係差少少先夠數
performance & reports > statements > activity > view
跟住睇interest accruals
Lm 啱啱想揾個post 唔見左
有冇人用eDDA入金?
同問 試過整eDDA話要授權 結果搞唔掂都係要用返轉帳
等多一兩日
啱啱整完 秒approved 哦

我都係想試下夜晚時間入金有幾快

同埋好似幾好d錢可以擺係銀行,用果時即入金
巴打邊間bank?我用Citibank 要喺app authorise,但揾唔到個掣喺邊
支銀 BOC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞