IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
係咪無24

得8-17 hkt?
其實唔使都得

又話初始保證金16.03%

買15775 美金唔係*16.03%=2527美金?

點解要9萬幾hkd 做初始保證金
新手 基礎貨幣係HKD
買完美股係咪要平倉非基礎貨幣

如果唔平就個個月扣利愁?

平左就無事架喇
法國SHYG比USHY穩. yield 幾乎一樣,
1 year chart 跌得比較少.
有師兄話買入番相同等值嘅美金就可以,我仲未試到
無知一問我畀人Referral 放完錢拎到IBKR股票之後轉走啲錢佢會唔會收返啲股票?
唔會啦
叫過CS, 個balance 要計足一年平均值... 轉走咗應該降低番...
有無人知開户果個身份證要點打?
我打A1234567 都唔得
新手想問
上星期5申請左個ac
今朝想入去睇下批左未 手機app突然話我incorrect user name or password
但web 版又會入到去

見啲文件都好似批哂 咪入trade 睇下 見佢話咩"你未連接至經紀商系統(你可能已在另一個平臺上登錄)" 又話乜撚invalid username or password

屌我都login左點又invaild username...
有寫入數快d 1-2個鐘

冇寫慢幾個鐘3-6個鐘

利伸 試過好多次
原來IB option 都要0.9美 一張
睇黎窮撚想玩option都係要揀返FT
DIU UPDATE左IB 買OPTION煩左好多 , 有無CHING同感
唔係固定架 , 而且你多出多入就FT平既 , 不過只係食你價個D數你計唔到
但買一次都百幾至幾百hkd
免佣食價/到價成交唔到一次都唔只
免費最貴
所以唔好short啲得0.01-0.03嘅option,手續費都佔咗利潤嘅大部分
啱啱批咗我,用 web portal
係咁話呢個問題,有冇人試過

您已登錄,但沒有交易/市場數據許可
您未連接至經紀商系統(您可能已在另一個平臺上登錄)。顯示的投資組合和市場數據是延遲的。

您仍可管理您的賬戶,但不能交易。
同埋Invalid_username_or_password Error code =1
通常1-2個工作天會有 但我個情況仲慘 一申請就reject

有無人知要咩條件先申請到?
岩岩開係咁 隔兩三日就ok了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞