IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
當我無講過,我做開SP 1 張,你10張50張
呢版點入的
想問下尋日入左錢HKD今日見到有buying power
但唔知點解兌唔到CAD.HkD 佢話我-$2.5isd insufficient
我兌少d都唔得,order ticket all show cancelled
係, 晚晚好似玩RED ALERT 2咁
係咪要兌左usd 先?
你click左 賣cad?
要留d 錢比手續費
美金?如果美金真係幾貴,我就係咁
唔係應該有あお字direct 你去開返個trading promis 咩
用referral link 開
前幾頁先講完你追下po
咁即是有冇用refer link
你講得啱
打算用IB轉美元去Charles Schwab 但搵唔到相應銀行地址
CS官網寫:399 Park Avenue, New York, NY 10022, USA
但我淨係喺IB搵到: 460 Park Avenue, New York, NY 10022, USA

由IB轉去Firstrade又係搵唔到相應銀行地址

有無巴打可以分享下
認真,試吓問吓IB
係Cs 用acats 轉入資產揀現金直射 0fee

Ib乜都唔洗搞
補充ft一樣咁做
即係由CS向IB提取美元?
IB每個月免提一次現金 宜家就黎12點
IB要login 模擬倉好似好麻煩,係咪要logout咗先,然後login嗰陣揀paper trading? 同埋模擬倉有冇得孖展或者沽空?

利申:用開手機apps
想問下如果係IB轉美金番出黎香港戶口,邊個唔洗手續費?
同埋有無話一日最多可以轉幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞