IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
想問點解我換一筆美金會分咗四次交易 仲要收咗我佣金兩次?
想問點先解禁到可以買btc 搵極都搵唔到個位
換得多係收0.002% 你計下啱唔啱
銀行普遍話係“中介行”收你,唔係香港嗰間收你,以上面廿萬yen例子,我會提廿萬兩千日yen,預千幾中介行收費(唔知點解間間中介行收費都唔同,但係普通戶口一百蚊港紙應該夠)
check trading right, options 同 futures 好似係兩類rights
應該係計咗一日息,月尾先正式扣數
trading right>leveraged product 總之係槓桿產品
啱數 之前未試過分開幾個交易 以為係我㩒錯
想問下網頁版係咪入唔到?
原來係咁,我見我draw daily report,日日都見到誤會左日日都扣

而家app睇唔到real Time option price ?
我有買market data
thanks, 但已經set左 trading rights.. 都係唔得
做short option會唔會影響到美金活期既息?
有無人用APP睇唔到option price?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞