IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
轉換為基礎的可用結算現金:-XXX
搞咩冇啦啦買唔到
本身呢幾日買賣都冇問題
wrong, both are the same.
Both reduce the cash of the currency you sell and increase the cash of the currency you buy.

Any negative cash amount you need to pay interest and any positive cash amount you receive interest from IB according to their table.
但我買外匯個版面無論買定賣都係輸入基礎貨幣,又要入限價、止蝕,
但兌外幣就無呢啲SETTING,如果我想佢去到某個價自動兌,要點SET?
我問過客服,佢叫我SET個兌率通知ALERT算
我話冇手尾既意思係兑換貨幣唔需要平倉, 唔係話冇利息. 如果本身明白外匯買賣同兑換貨幣玩法既分別, 咁响IB入面主要既分別就係P&L reporting.
可以用TWS落限價盤, destination 揀FXCONV, expiry date揀GTC (Good Till Cancel)
仲未收到monthly activity statement, 搞乜
IB app down jor?
有冇人同我一樣賣完股
冇得即刻轉買另一隻
個Buying power 為0
我連account NAV都錯
屌 想知蝕左會唔會賠返
電腦app有無死到?
tws, web, mobile app全死
入咗hkd先死
救命, 有trade想做, 佢如果搞到我入唔切場就嬲都無用
諗多左
可以留俾孫仔
如果真係有貨要沽, 打上去CS叫佢幫你做, 佢做唔到最終輸咗絕對有價講.
GME 年代試過
富途剩係送番d 積分同一個月LV2 行情比我
所以我都係話有價講, 呢啲要睇你牙力同有幾兇
想問下個Financial Profile 點set先開到期權
有冇人發現唔啱數?

IB死SER?
https://lih.kg/bvcLiCV
#54 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
有無人ib d數錯哂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞