IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
上網搵都唔問銀行

條數唔見左都唔好問點解
啱阿 dd野一定落行搞先穩陣
想買QQQ但冇喇喇有個trade restrictions,之前不嬲都有trade 開
想請教吓ib app邊度會顯示嗰個月要比幾多息?
爬咗好耐文都唔見
TWS ->帳戶
下面有欄叫市場價值

請教巴絲,如果香港獅子行轉鎂過IB,有咩最平方法(say,200K鎂)最慳bank chg?
我用ibhk, 由匯豐 premier 轉美金,手續費hkd50.
IB app 想睇ES NQ data show
No market data permission for CME要點搞
睇都睇唔到係咪即時trade唔到
premier 已經係鎂,唔想兌做港,先至轉去ibhk再在ibhk 港轉鎂。想HSBC(鎂)直接轉去IBHK(鎂)

上次行山轉50K(鎂)去IB(鎂),收咗28.xx(鎂)手續費,感覺被老笠。老老十十,完全唔知個手續費點計出嚟。驚住獅子行食水更深......
sor jai, have middle man fee ga ma
u think 2 banks job?
use futu data
IB execution
睇唔到data 但都會trade 到?
yes, it will warn u though
我講得唔清楚。我意思係,係匯豐premier嘅美金戶口轉去ibhk,匯豐收hkd50, 中𨍭行係匯豐美國,冇收手續費。
明白,唔該哂
Ib發乜神經
系統問題 有幾隻股個話我單日全輸晒
Same QQQ直接drop to zero
我想問下係咪冇方法可以自動入數落ib

比返d錢我
覺唔覺ib 每晚都有一兩次 connection lost?
今晚條線窒到PK
請問想買Tbill
點先開到交易許可?
上星期已經改咗債券交易知識
用左referral?正常都係around 1usd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞