IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
開戶入錢唔記得 但我平時入都要半日 如果夜晚入要第二日
港紙?
用個網login到
用app話我錯password係咪死左ser
IB買美債用Ask price做定價盤係唔係好難入,定係因為只入幾十k USD太少? 落左order兩日都係入唔到
幾十k唔少呀 我買國債試過幾k都買到
我都係用ask price 係咪你order 完之後個價升咗咋?
可能掛,掛左兩晚都入唔到,今晚再試下啦咁
你係唔係買t-bill?
我用paper trade買t-bill都係買唔到
5K試過66k都試過, 限價試過市價都試過, 都係買唔到
反而t-note set 市價就即刻買到
係T-bill呀
我買t-till, 通常擺bid 同ask 之間嘅價。
好多時,如果買到,係幾秒之間嘅事。如果買唔到,就算擺個盤成晚都係買唔到。
試過幾次,擺咗個買盤,兩三分鐘後俾ib cancel 咗。唔知點解。
又試過,擺咗個盤好幾分鐘都做唔到,取消咗佢跟手好快擺另一個低價啲嘅,咁就即刻搞掂。
如果Paper跟market 但現實世界冇成交紀錄就唔update paper 吹
債唔同股成交小paper 好難submit到個吹
好似係
想trade MES MNQ 係咪要課金買sub data?
見ibkr app連data 都睇唔到
想玩MES MNQ 要點
$10美金 sub
其實你trade 畀多過$30 usd 佢就waive 個$10
有冇巴打試過沽空一d 難借貨既股?

佢顯示「如能夠尋獲股票,就可以進行沽空」
咁即係我要place左個order出去先
之後佢再幫我搵貨?
但想知唔買果10$ trade唔trade到
ching, 想問一下,嚟緊有筆錢可以轉十萬USD以上, 大約放三個月, 到時轉返港紙會唔會賺息蝕價,以現時匯率計,BEP大約幾多?
下期六合彩開幾號?
掛勾緊點輸
港元儲備比人沽爆左
或者美國一夜滅亡
美金歸零不是夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞