IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
IB 有冇PDT rule
諗緊用FT 定IB好 但見IB 買槓桿EFT好似要搞一輪先
本細係咪買唔到TQQQ果啲
新版面邊度睇今日高、低、成交量?
想賣供股權應該揀邊個?
直接賣2915 啦
好人一生平安
股票就依度
債券就唔sure,係咪你張債券今日未有成交?
ib搞乜野 啲數好似錯鳩哂 明明賺緊都負緊數
要喺前面Watchlist 見到,入到去隻債裏面就見唔到。

50000hkd 開唔到期貨
52 周高、52周低唔係擺埋一齊。好奇怪。

各位師兄想問吓,IB有冇個function好似支牛咁喺個chart度睇到buy/sell嘅位置?
Realized條數成日有問題,轉嚟轉去
失驚無神個system 出左個t-bill sell order, 到底我set錯乜野?
你本身有T-bill? 個order有冇成交到?
無成到, 個order price 係我星期四買個價, 一見到即cancel
己經send 左ticket 去問. 其實己經第二次, 上次都係非美國交易時間彈左條order 出黎, 以為自己襟錯野,cancel 左無理到, 第二次一定要問返佢地.
而加匯美金滙率幾多?
賣港元買美金
有沒師兄買過
愛爾蘭註冊(英股)-VWRA
點先可以申請美國銀行?要citibank?
匯去 firstrade 收唔收費?
會唔會你爆leveage 佢沽貨減你leverage?
IB HK 其實有冇資金保障?
可能星期四buy order 時turn on 左attach profit taker
ach就唔知試過acats轉錢去charles schwab免費,但要t+3先到。星期一6pm落order星期四黃昏到。
所以唔急用,我會買條tbill用黎轉,咁樣中間幾日都有息收下
好奇問,點解唔轉港紙先outbound.
即係喺IB買tbill
再轉tbill去Schwab?
好方法喎
因為 IB 換美金抵 d
轉去 FT 純粹唔想太多錢喺 IB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞