IB用家討論區 (7)

966 回覆
19 Like 2 Dislike
兩三年前申請架喇, trade過三四次左右咋
天財資本
有冇巴絲可以講解吓,傳聞中「IB 裡Market Order 買嘢,time lag 耐過人,引至買貴咗,賣平咗」,係流定堅?有冇人測試過(買賣超高交易量美股/ETF/衍生工具)?
申:IB 用limit order
好奇一問what’s 超高交易量?
sort by avg $
請教一下

借左啲美金買美股,每個月交緊利息,想平左啲孖展部份 唔再交利息

係咪直接買入港元 等值美金就可以

我見我無負緊美金 ... 唔知做乜
就係呢個天財資本,有冇ching知道點解決?
有見到有人話可以去IB office 填form解link,但係又見到有人話呢個方法已經唔work要close左個account
有冇ching有經驗?
想開a/c, 但係冇識人用緊, 應該邊到搵refer穩陣?
結果幾時收到? 無理由咁耐...
隔多1 2日
請問取美金到 citibank HK
swift code ??

如欲往香港花旗銀行收取美金,其銀行代碼為何?答曰:香港花旗銀行之銀行代碼為CITIHKHX。但需注意,不同的花旗銀行分行其銀行代碼可能有異,請務必確認使用正確的分行銀行代碼。

科技進步搞到自己都柒左
點解要人refer
我見佢有好幾個俾我揀... 我是旦揀一個
輪到填中轉銀行, 美國邊間? 係唔係我之前入美金嗰一間?
中轉我記得佢會出比你
求其一間都得
好似可以唔指定用邊間
Referrer Payout
Referrers are paid USD 200 for each referred client when the referred client opens an individual, joint, trust or retirement account and maintains a balance of at least USD 10,000 for one year.

Referred Payout
Referred accounts will receive USD 1 in IBKR shares for every USD 100 of value (cash or other assets) added to their account for up to USD 1000 worth of IBKR shares. The average balance must be maintained for at least 1 year for the shares to vest and be accessible.
IB office係邊?
可以walkin上去搞外幣提款簽名???
入錢個個匯豐戶口得港幣
即時比另一個匯豐number佢 ok?
金鐘或觀塘
上去係簽個名
之後上網log in返account 提款你就會發現分別
老實同你講
開ib 戶口最好唔好用人啲refer
分分鐘中伏
IB referred link 唔可以亂用,特別係送coupons 果啲,分分鐘中伏
https://lih.kg/2740128
身邊真係一個ib fd 都無?

有冇人用dbs做收款銀行

想轉返D美元返銀行, 大家知唔知dbshk 代理銀行的swift code
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞