約網友出嚟玩調教,點知發現佢係我中學舊同學

595 回覆
173 Like 91 Dislike
出得咁慢 唔敢睇住儲吓文先
LM
打緊文了 希望今晚/聽日出到
腩係咪錯post?
唔好意思樓主
唔緊要 你快啲出文
Lm 真心正
淨係覆人 唔出文係咩事嫁
Ch 5

雖然我一開始已經講明唔約,但呢刻面對佢嘅邀請,我都係冇辦法喺第一時間就拒絕佢。

「第一次見面普通食餐飯先啦,睇下大家啱唔啱先再諗其他」佢了解我嘅顧慮。

佢咁樣講,搞到我更難拒絕。

「我諗下先......」

食餐飯啫,唔啱可以返屋企之後block咗佢啫......

只要唔好跟佢去冇乜人嘅地方就唔會有事啦......

我話就話仲猶豫緊,但其實就連我嘅大腦都喺度幫手說服緊自已。

最後我只係用咗幾分鐘就已經決定好要應約,但我仍然好無謂咁特登隔咗一個鐘先覆佢,就係為咗顯得自已係有深思熟慮過。

「咁我哋去邊度食?」我問佢。

佢好快就send咗幾間餐廳嘅資訊俾我。

「啱啱喺度搵餐廳,呢幾間應該啱你口味,你揀下」

可能係因為我哋之前有一排成日都傾嘢食,佢對我嘅口味都幾了解,send過嚟嘅幾間餐廳都有我想食嘅嘢。

最後我揀咗一間食壽喜燒嘅。

佢喺網上book咗位。

我本身仲擔心緊聖誕旺季會唔會full晒,好彩間餐廳都仲有位。

「聽日見」佢最後同我講。

由吹水再到傾sex再到約出嚟呢個過程實在太突然。

我瞓喺床上,不停回想返認識佢嘅過程,又係咁幻想佢嘅外表同聲音。

然後我醒起樣嘢。

係喎,我哋冇換到相㗎喎。

雖然我冇試過用交友app識人,但我都知道唔換相見面係一件幾咁容易中伏嘅事。

但同時,我又無法抗拒呢種彷似拆禮物般嘅神秘感同刺激感。

我滿腦都係幻想出嚟嘅佢嘅身影,最後抱着既不安又期待嘅心情緩緩睡去。

第二日,可能因為太興奮嘅關係,我好早就醒咗。

不過我哋係約夜晚。

因為前一晚諗太多嘢嘅關係,呢刻我雖然醒咗,但其實個腦仲係昏昏沉沉,瞓極都瞓唔夠咁。

於是我果斷決定翻瞓。

今次我一覺就瞓到下晝四點。

洗面刷牙之後,我打開咗個交友app,發現佢十一點幾已經send咗個message俾我。

「早晨,估你未瞓醒」

我笑咗一下。

「估中咗」

佢好快就覆咗我:「啱啱醒?」

「係……」

我哋跟著又傾咗幾句。

「一陣見喇」最後佢講。

之後我就去咗換衫化妝。

我冇特別精心打扮,用心嘅程度同平時約朋友出街差唔多,唔想用力過猛搞到有反效果。

化好妝之後,我嘅視線移向塵封喺個櫃度好耐嘅捲髮棒,係我早兩年貪得意買落嘅,但我份人真係冇乜耐性喺出門前慢慢夾個頭,所以只係用咗幾次就將佢擺埋一邊。

仲有時間,要唔要夾下個頭呢?我猶豫咗一陣。

不過我最後都係放棄咗呢諗法。

咁耐冇用,我覺得自己好大機會會夾衰個頭。

都係唔好搞咁多嘢……

於是最後我只係普通咁披髮出去。

約定嘅餐廳唔算好遠,我搭車搭咗半個鐘左右已經到。

「我落車喇」我send咗個message俾佢。

「我都行緊去餐廳」佢覆我。

今日瞓咗半日,起身之後又忙住換衫化妝,我根本冇時間諗佢。

因此直到而家,我先至意識到,我真係要見呢個網友喇。

而且,如果順利嘅話,我哋之後仲可能會變炮友。

緊張感頓時佔據我嘅心,我不知不覺就行到餐廳門口。

我低頭打字,準備同佢講我到咗。

點知佢嘅message已經先一步send嚟:「你到邊,我喺門口喇,黑色牛仔褸,入面白色衫」

「我都到咗,淺藍色冷衫灰色格仔裙!」我快速打字,然後抬頭搜尋佢嘅身影。

餐廳門口人來人往,着牛仔褸嘅男仔唔少,但形單影隻咁企喺度等緊人嘅就只得一個。

好彩……

呢個係我離遠見到佢嗰陣嘅第一反應。

係一個好正常嘅後生仔。

一直好驚對方係奇怪阿叔嘅我不禁鬆咗一口氣。

但等等先。

我嘅視線忽然頓住。

佢望落好似好熟口面喎……

喺我仲疑惑緊嘅時候,對方彷彿感覺到我打量嘅視線,抬頭望咗過嚟,同我視線相撞。

就係呢一下嘅對視令我終於認出咗佢。

我所有思緒頓時被抽走,個腦只係不停重複兩隻字。

仆街……

仆街仆街仆街……

嗰個人係我中學同學嚟……

我feel到自己開始標冷汗。

我從來冇諗過咁都會撞到識嘅人,個腦即時hang晒機,只可以呆喺原地眼白白咁望住佢一步一步咁行過嚟。

終於,佢行到嚟我面前。

「趙希瑜。」

佢低沉清晰嘅聲音響起,比回憶中成熟咗。

而我對佢露出咗一個比喊苦喊忽更難睇嘅笑容,口都窒埋:「咁……咁啱呀……」

「你係potato下話。」

Potato係我tg名。

唔係!唔係我!雖然呢度附近得我一個係着淺藍色冷衫同灰色格仔裙,但我咩都唔知㗎!

我好想咁樣答佢,但我都未開口,佢就已經轉咗身:「我哋入去先啦。」

喺佢轉身之後,我滿腦都只有一個諗法。

我而家即刻起跑嘅話走唔走得甩?!

各位,見面之前一定要換相……
有喇
好睇
入戲啦快D
無嗱
好,下年再入嚟
可摸耳更得密少少🤏🏻
咪咁 半年內應該出得晒嘅
樓豬 應承我唔好棄故
lm
一個月睇一次有幾多文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞