約網友出嚟玩調教,點知發現佢係我中學舊同學

595 回覆
173 Like 91 Dislike
人呢
樓主呢
收到風 我老友做緊group project未寫文
洗唔洗叫chat gpt打救樓豬
update其他人,咁你自己呢??
推一推.
真心定玩膠
棄故
文又唔出 又唔上水
掉個西瓜先
真的
你睇返上面嗰啲 我不嬲出文頻率都係咁慢㗎喎不過如果接受唔到棄故都啱
新一章冇甜
下年再入黎睇
Ch 12

「中學嗰陣已經好想咁樣屌你……」

聽到陳君儒咁講,我有一瞬間嘅愕然,想思考佢話裏嘅含意,但好快就又俾佢嘅動作搞到分咗心。

直到完事之後,我先至諗返起呢件事。

於是喺食早餐嘅時候,我好奇咁問陳君儒,想佢解釋下係咩意思。

「你頭先講嘅係咩意思?」

「講咩?」佢好似唔記得咗咁。

「你頭先話中學嗰陣已經想......」我唔好意思講落去,講到一半就停低咗。

但我講到咁,佢冇可能唔get啦。

「哦,」佢終於都醒起,「冇呀,我中學嗰陣暗戀過你。」

佢講得輕描淡寫,但我就成個人呆咗。

本身我仲啱啱𢳂咗嚿炒蛋入口,呢刻連咀嚼都唔記得咗。

「使唔使嚇到咁呀?」佢見到我咁驚恐嘅反應,忍唔住笑咗出嚟。

「幾時嘅事嚟㗎?點解我嗰陣完全唔知嘅?」我終於反應過嚟問佢。

「話明係暗戀,你點會知呀。」

好癲,我真係完全冇過陳君儒中學嗰陣竟然係鍾意我。

同埋佢話中學已經想好似頭先咁屌我,即係佢其實由中學開始已係咁S?

我回想返佢中學嗰陣嘅斯文樣。

佢又收得幾埋喎……

其實我仲好想問吓佢當初點解會鍾意我,但又唔好意思問,因為感覺好似逼人讚我咁。

不過佢頭先嘅坦白令我諗起一段往事。

「咁Form5嗰年去camp嗰陣你係咪已經鍾意緊我㗎?」

「好似係。」佢笑咗笑。

Form 5嗰年,我哋全級去咗宿營。

個camp係幾好玩嘅,唯一唔好嘅位係廁所喺宿舍出面,同我哋房有一段距離,而且由房行去廁所嗰段路好陰森。我事前上網search過個campsite嘅資料,見到嗰個地方仲有鬧鬼傳聞。

宿營嘅第二晚,我半夜突然好急尿,想叫隔離床個friend起身陪我去廁所,但又叫極佢都唔醒,唯有硬住頭皮自己去。

我哋身處嘅地方係郊外嚟,本身已經好靜,到凌晨時分更加顯得寂靜。尤其夜晚翻風,吹到周圍啲樹郁下郁下咁,成個氣氛勁似鬼片入面嘅情景。

我一邊喺內心交替默念「喃嘸阿彌陀佛」同祈禱,一邊快步行去廁所嘅方向,全程耷低頭勁驚自己會見到啲唔應該見到嘅嘢。

結果我喺轉角處迎面撞到一個人。

當時嘅我本身就處於極度緊張嘅狀態,我記得自己喺撞到人嗰刻真係尖叫咗出聲,叫完先發現係陳君儒嚟。

佢嘅表情明顯係俾我嚇親。

我尷尬咁收咗聲。

佢若無其事咁問我:「去廁所呀?」

我嗰陣真係柒到想搵窿捐:「係呀……」

「陪你去啦。」

「好……」

同陳君儒行去廁所嗰段路途中,我內心一直充滿住強烈嘅羞恥感,亦多得呢份羞恥感,我不知不覺咁將對鬼嘅恐懼拋諸腦後。

之後陳君儒喺女廁門口等我出嚟,我哋一齊行返宿舍。

點知喺行返去嘅途中就撞到其他去廁所嘅同學。

我嗰刻內心勁崩潰。

屌佢哋,頭先又唔見有咁多人!

佢哋見到我哋兩個一齊行返嚟,就開始喺度唯恐天下不亂咁起哄:「喂喂喂你兩個咁夜喺度做咩呀?」

我唔記得陳君儒當時係咩反應,淨係記得自己好慌張咁不停解釋。

好快呢件事就俾班八卦友傳開咗。

雖然陳君儒由始至終都冇講啲咩,但我記得我嗰陣內疚到癲。

人哋咁好心陪我去廁所,我就累到佢俾人誤會……我當時淨係覺得好對佢唔住。

於是自從嗰日之後,我更加唔敢再同陳君儒有交流,同埋都好努力咁叫大家唔好再亂講,搏命同陳君儒劃清界線。

可能係見我哋兩個真係冇乜交集,大家之後都冇再笑我哋,件事都丟淡咗。

而家諗返,如果陳君儒嗰陣已經鍾意我,咁我當時嘅行為對佢嚟講都幾hurt。
新文好青春
有野睇
冇話咩hurt唔hurt嘅
暗戀到人哋完全不知情嘅就預咗對方可能有呢啲反應啦
真係睇到濕晒
諗返起同ex去camping嘅野
又係成級一齊去嘅camp

希望下次更文唔使等咁耐啦~
文呢
lm
下年我先入返黎追故
你已完成 每月一篇
打緊文了爭取每月兩篇......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞