約網友出嚟玩調教,點知發現佢係我中學舊同學

595 回覆
173 Like 91 Dislike
唔好意思大家,我老友話佢後日quiz完就會寫文
我灣真係好勤力!!!!溫書加油!!!!
灣仔肥腩
多謝老友
打緊故了...
其實有諗過最後咁樣埋尾
現實黎 diu
屌你真係腩狗嚟,唔撚寫文,一係就爛尾
唔係掛,開放式都好啲la
我唔係
收嗲啦
Ch 14

聽完陳君儒講嘅嘢,我陷入咗沉思。

咁即係傾甜嗰陣佢一路都知對面係我嚟⋯⋯

但我陣仲懵然不知,連j圖都send咗唔少俾佢。

諗到呢度,我開始覺得有啲羞恥。

為咗掩飾呢種奇怪感覺,我扮嬲咁講:「哦!你嗰陣知道係我都唔講,呃咗我咁多j圖,仲呃埋我出嚟!」

佢扮晒無奈咁攤手:「冇計,點知你咁好呃啫。」

「......」

自從知道咗陳君儒暗戀過我之後,我發現自己變得有啲奇怪。

我開始忍唔住不斷回憶中學嗰陣同佢有過嘅交流,想從中找出一絲佢暗戀我嘅證據。

結果我終於發現,佢嗰陣好似真係對我同對其他人有少少唔同,但我當時並冇發現異常。

高中嗰陣,教我哋班數學嘅miss係一個閪女人嚟,成日針對啲數學唔叻嘅同學。

我都係被針對嘅其中一份子,成日俾佢上堂嗰陣叫我答問題,只要我答唔出嘅話,佢就會開嘲諷mode攻擊我。

「唔係呀嘛趙希瑜,我已經特登揀題最易嘅俾你答喇喎。」

老實講,好多時我答唔出其實都唔係因為我唔識,而係因為佢挑剔嘅態度搞到我好緊張,個腦轉唔到......

呢個miss係我中學最憎嘅老師嚟。

有一次,我唔小心做漏咗份數學功課。

陳君儒當時係數學科科長。

佢嗰日朝早行埋嚟我個位度叫我交功課,我先發現自己做漏咗。

「呀,我冇做到......」

我記得我嗰陣嚇到手都震埋。

本身我仲食緊早餐(學校小賣部嘅五蚊腿蛋治),一聽到佢話有數學功課要交,我爭啲將成份腿蛋治整跌咗。

欠交其他科嘅功課都唔緊要,但欠交數學科功課嘅話我實俾個閪女人針對得仲勁......

最黑仔嘅係,嗰日份數學功課都幾多,就算我叫我啲friend借俾我抄,都唔會趕得切喺早會前抄好晒俾陳君儒交落教員室。

雖然有時啲科長會好好人咁拖到小息先交啲功課落去,但我知陳君儒份人不嬲都好有責任感,所以即使佢可能會好人應承我,我都唔好意思要求佢為咗我破例。

諗到呢度,我已經準備放棄掙扎,想叫佢直接寫我欠交算。

呢個時候,令我意想不到嘅事發生咗。

「等一陣。」陳君儒講,然後就返咗埋自己位。

放喺佢張檯上面嘅係成疊啱啱收返嚟嘅數學功課簿。

我疑惑咁望向佢嘅方向,見到佢喺度摷嗰疊簿,唔知搵緊啲咩。

然後,我見到佢抽咗其中一本簿出嚟。

其實陳君儒攞住本簿行過嚟嗰陣我都仲係唔肯定佢想做啲咩。

直到佢將本簿遞俾我。

「你抄住我嗰本先啦,我可以拖到一陣小息先拎疊功課落去。」

我敢肯定我當時望陳君儒嘅眼神同見到救世主冇分別。

因為下一秒我就見到佢笑咗出嚟:「唔使咁驚訝下話,快啲抄啦,小息都抄唔完就幫唔到你喇。」

講完之後,佢好瀟灑咁返咗埋自己位。

當時嘅我沉浸喺劫後餘生嘅慶幸中,並唔覺得有啲咩,只係一邊囫圇吞棗咁食腿蛋治一邊奮筆疾書,希望可以快啲抄完。

反而係當時坐我隔離位嘅男同學撞咗撞我手踭:「嘩乜你同陳君儒咁friend㗎咩?」

「嗯?」我一邊抄一邊心不在焉咁回應。

「我好似冇見過佢主動俾人抄功課。」

「係咩。」我皺眉,苦苦思索緊第二題應該點樣抄先唔會俾閪女人發現我係抄嘅。

「係呀,佢會唔會係冧你。」

聽到呢度,我終於放低筆,擰轉頭同佢對視。

「咩料呀大佬,陳君儒喎。」我話。

然後我哋兩個嘅視線同時移向陳君儒嘅座位。

當時早會仲未開始,班主任未入課室,課室正處於「冇皇管」嘅狀態。

其他同學有啲就同前後左右嘅人吹水,有啲就離開咗座位搵friend一齊玩,有啲就好似我咁狼吞虎嚥食緊早餐。

呢個時候嘅課室可以話係一片混亂。

而喺一片嘈雜之中,只有陳君儒喺度安靜咁睇緊書。

佢嘅表情認真而平靜,顯得同周圍嘅暄鬧格格不入。

間中有其他人搵佢講嘢,佢就微笑回應幾句,然後又低頭再次沉浸喺自己嘅世界。

我同我隔離位對視咗一眼。

然後,我咬埋最後一啖腿蛋治,發音有啲含糊不清:「陳君儒有乜可能會鍾意我呀。」

而我隔離位沉默咗兩秒。

「你又啱......」
2年後先入返黎
加更啦好正啊
同意
真係犯賤 明知十年先更一次文都仲想追落去
Ch 15

「幾時得閒?」

「後日。」

我同陳君儒約炮嘅時候永遠都係咁單刀直入。

基本上,除非我咁啱嚟m,或者佢舖頭嗰邊太忙,如果唔係我哋都唔會拒絕對方。

約咗咁多次,我哋已經培養出默契,一直維持住一個月約兩至三次嘅頻率。

我哋每次嘅流程都係一齊去食lunch,然後上佢屋企,扑完之後就一齊食晚飯。食完晚飯之後,我哋通常係睇心情決定再執多劑定係一齊hea,最後我會喺佢度過埋夜先走。

老實講,除咗見面頻率唔高呢一點之外,我覺得我哋嘅相處都幾似情侶。

「嗯......」身體最深處被熟悉嘅男人溫柔又有力咁撞擊着,我嘅身體內部逐漸燃起點點愉悅嘅火苗。

我不自覺咁捉緊床單。

同陳君儒扑過咁多次,我全身都彷彿已經習慣咗佢,對佢每一下插入嘅動作同角度嘅細微變換都異常敏感。

佢幾乎唔使點樣刻意用咩技巧,就足以令我體內每處都不由自主咁悸動、顫慄,彷彿被電流貫穿一樣。

身體最深處不自覺咁收縮夾緊,同時我feel到自己變得越嚟越濕,陳君儒每一下抽插時所帶出嘅水聲都越嚟清晰。

「你真係好好屌......」我聽到佢喺我耳邊喘息:「好濕好緊......」

我有少少羞恥咁合上雙眼,抿緊嘴唇。

「望住我。」

我聽話咁擘返開眼,同陳君儒四目交投。

喺嗰一剎那,我成個人都窒咗窒。

呢刻陳君儒正注視住我,佢嘅雙眸黑得發亮,我從中見到自己嘅倒影。

我哋嘅唇貼得好近,近得感覺到對方溫熱嘅吐息。

我同陳君儒嘅氣息似有若無咁互相交纏着。

氣氛好似有啲曖昧。

佢依然凝視住我。

我把心一撗,最後直接錫咗上去。

同時我合埋咗眼,阻隔佢嘅視線。

只不過,佢嘅胸膛一直緊貼住我,無論我再點樣努力都忽略唔到佢強而有力嘅心跳。

甚至,我嘅心臟都喺不知不覺間跟隨著佢嘅節奏跳動。

怦怦、怦怦。

明明已經瞇埋咗眼,陳君儒嘅面容卻前所未有咁清晰。

呢一晚,我第一次冇留喺佢屋企過夜。

我作咗個好拙劣嘅藉口話要返屋企。

「咁我送你返去?」佢問。

「得㗎喇唔使喇。」

我略帶狼狽咁逃出咗佢屋企。

當晚,我打咗俾一個朋友,將我喺交友app遇到陳君儒之後發生嘅所有事都同咗佢講。

「死,我好似沉咗船。」

佢聽完之後笑得好賤:「所以你呢排神神秘秘秘咁,原來就係掛住同舊同學『敘舊』呀?」佢好刻意咁喺「敘舊」呢兩隻字度加重語氣。

「屌你咪笑啦。」我有少少惱羞成怒。

「不過其實都幾浪漫吖,佢以前暗戀過你,而家咁都撞得返。」佢語氣回復認真。

「係呀,但係佢以前鍾意過我啫,又唔代表而家都鍾意我......」

「不過話時話,」佢又問:「你到底係由幾時開始對佢有feel㗎?你哋唔係單純sp嚟咋咩?都約咗咁多次,做乜會無啦啦沉船?」

我認真諗咗諗。

係喎,到底係由幾時開始㗎呢?

明明一開始,我對陳君儒並冇其他諗法,最多都只係覺得好感慨,感慨自己竟然同佢成為咗sp。

到底我係由幾時開始變咗?

我苦苦思索,最後終於得出咗結論。

「其實,好似係自從佢話佢暗戀過我之後,我就對佢越嚟越上心,仲係咁諗返以前啲嘢,面對佢嘅時候仲會有啲唔好意思。」我老實回答。

朋友沉默咗幾秒。

「其實你有冇認真諗過,你沉船究竟係因為鍾意咗佢呢個人吖,定只係因為發現佢鍾意過你,所以產生咗太多幻想?」

我呆咗呆,發現自己答唔到。
又係我最快!
唔洗等2年啦gogogo
竟然更咗文好感動
竟然有更到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞