約網友出嚟玩調教,點知發現佢係我中學舊同學

595 回覆
173 Like 91 Dislike
Ch 25

因為我病咗胃口唔係幾好,所以食米線食得比較慢。呢刻陳君儒已經食完執埋嘢,但我先至食到一半。

「我去沖涼先。」陳君儒離開咗飯檯。

我心不在焉咁求其點咗兩下頭,因為我正專注咁睇緊電視播緊嘅旅遊節目。

之後陳君儒好快就沖完涼出返嚟,咁啱我都食完米線執緊檯。

呢個時候電視播放緊瑞士嘅一個瀑布。節目嘅旁白話拍攝嘅時候正值春夏季嘅融雪時期,所以呢個時候嘅瀑布嘅水流量係最大嘅,望落亦係最壯觀。唔止咁,瀑布嘅中間仲會偶爾出現彩虹,成個景色望落就好似一幅畫咁。

「你睇下,好靚呀!」陳君儒從浴室行出嚟嘅時候,我指住電視中瀑布嘅畫面同佢講。

「咦呢度我去過喎,」佢一邊望住部電視一邊行去梳化坐低:「不過我去嗰陣係枯水期嚟,睇落好普通,冇咁靚。」

「有冇相?」個節目影到個瀑布咁靚,我有啲好奇枯水期嘅瀑布望落會爭幾遠。

「我搵下先,都好耐之前去喇。」陳君儒打開電話準備搵相俾我睇。我坐咗喺佢隔離,期待咁望住佢。

禮貌起見,我冇望佢電話個mon,不過從佢手指嘅動作可見佢應該已經㩒咗入相簿。

我以為陳君儒接住落嚟會摷佢喺瑞士影嗰張相出嚟俾我睇,但結果係佢無啦啦望住部電話喺度狂笑。

我覺得好莫名其妙,疑惑咁望向佢。

「你咩事......」

點知我問完之後佢笑得仲大聲。

「咩料呀?」我好似望痴線佬咁望住佢:「你電話入面有咩咁好笑?」我伸咗個頭埋去想裝佢部電話,但就被佢巧妙咁避開咗。

「唔得,你睇到一定會發嬲。」佢一邊笑一邊遮住電話個mon。

佢咁樣講更加勾起咗我嘅好奇心:「咩嚟㗎俾我睇下啦!」我係咁哄埋去。

「嗱俾你睇都得,但你唔可以嬲㗎喎。」陳君儒扮晒正經咁講。

「得啦!」

「咁好啦。」陳君儒終於將佢部電話show俾我睇。

電話入面嘅畫面係一張相嚟。

準確啲嚟講係我瞓覺瞓到表情猙獰流晒口水嘅相。

咩料,好醜樣呀!

我完全唔知陳君儒係幾時偷影嘅。

「喂呀del咗佢呀!」睇到張相嗰刻,我即刻伸手想搶佢部電話。

佢早有準備,一邊不懷好意咁笑一邊避開我隻手:「點解啫我覺得我影得幾好喎。」

「你收皮!」搶唔到佢部電話,我唯有扯佢手臂,不過都係徒勞無功。

最後我只好憤憤不平咁退開,挨住梳化嘅另一邊坐。

呢個時候,陳君儒又挨咗過嚟痴住我坐:「做咩呀,真係嬲呀?」佢將頭靠近我,好似想觀察我嘅表情。

「冇囉。」我笑咗出嚟,冇好氣咁推咗推佢個頭。

「咁我keep住張相喇喎。」佢笑住望住我。

「你咪keep囉......」我移開目光。因為仲係覺得有啲羞恥,所以又忍唔住抱怨:「都唔知咁醜影嚟做乜......」

「鍾意咪影囉。」陳君儒突如其來咁答咗句,目光仍然放喺我身上。

意料之外嘅回答令我個心激烈咁跳咗一下,唔敢肯定佢咁講係咩意思。

不過佢語氣咁若無其事,又好似只係隨口噏下咁。我自己一個喺度諗咁多好似太on9。

而家個氣氛變得有啲奇怪,我思緒紛亂,完全唔敢望向佢。

咁啱呢個時候電視已經播緊飲食節目,節目主持人介紹緊一間幾出名嘅甜品舖。

「係喎,」我扯開話題:「所以你幾時帶我去你舖頭試新出嗰款甜品?」其實拖咗咁耐,應該已經唔可以稱得上係「新」。

「下個禮拜?」雖然我轉話題轉得好生硬,但陳君儒都配合我轉移咗話題。

「好呀。」我答,努力掩飾自己嘅異常。
好sweet
兩篇中間好似斷開左咁
Ch 26(完)

直到沖涼嗰陣回想返同陳君儒嘅對話,我先意識到自己頭先夾硬轉移話題嘅行為係幾咁廢。

頭先明明應該把握機會flirt返陳君儒轉頭,但我就表現到成個毒撚咁......

我想像到如果繼續咁樣落去,就算之後再有曖昧嘅機會都會俾我搞到deadair。於是我暗自下定決心要好好把握機會,唔可以再犯同樣嘅錯誤。

為咗搵機會flirt返陳君儒,喺浴室出返嚟之後,我開始把握所有機會痴實佢。當佢坐喺梳化度睇電視,我就撓住佢手臂痴住佢坐;當佢起身去攞嘢飲,我就跟喺佢後面。

結果,喺發現我連佢攞部電話入房叉電都要痴住晒之後,陳君儒終於忍唔住開口:「做咩啫你?」

「冇呀。」我扮傻。

「冇?」陳君儒伸出雙手摙我塊面。我塊面俾佢搓圓又㩒扁。

我睜大雙眼望住佢。

「做乜係咁跟住我呀你。」佢一邊整我塊面一邊問。

我本身想死口唔認自己跟住佢,但諗咗一諗發現:唔係喎,呢個係flirt返佢嘅好機會!

於是我靈機一觸,學返佢之前講過嘅嘢,甚至表達得更加直白:「因為鍾意囉。」我嘅語氣有啲挑釁,但其實我講出口嗰刻內心係極度緊張,甚至開始後悔自己講得太過明顯。

俾陳君儒摙住塊面,我嘅發音有啲模糊不清,不過我知道佢聽得明。

因為下一秒佢就放開我塊面,然後笑住拍咗我個頭一下。

「抄我?」佢講,好自然咁將我拉入懷中,然後低頭望住我輕聲開口:「咁有冇我咁鍾意先。」

我嘅心跳頓時變得凌亂起嚟,不由自主咁抬頭,對上陳君儒嘅視線。

就係呢一眼,之前令我糾結咗好耐嘅問題終於喺一瞬間內有咗清晰嘅答案。

陳君儒對我都抱有同樣嘅情愫。我前所未有咁肯定。

對視良久後,我哋兩個之間嘅氣氛逐漸變得微妙。

雖然陳君儒晚飯嗰陣話過我今日病咗唔可以做,但氣氛使然,唔知係邊個開始錫落去先,總之回過神來嘅時候,我哋已經喺床上糾纏緊。

「入嚟⋯⋯」因為陳君儒一直淨係喺出面磨我但又唔插入嚟,我忍唔住開口催促。

「咁你答咗我先,」佢壓住我,目光灼熱:「鍾唔鍾意我?」

有乜理由喺臨門一腳先停低問呢啲嘢!

強烈嘅慾望令我嘅身軀不由自主咁扭動:「鍾意呀好鍾意⋯⋯」快啲入嚟啦。

我聽到佢笑咗一聲,然後貼近我耳邊:「係鍾意我條撚,定鍾意我個人先。」佢口中呼出嘅熱氣噴灑喺我頸側,我忍唔住戰慄。

「鍾意你個人⋯⋯」我下意識咁答,但好快又發現唔對路。

「吓,」果然,佢聽到我咁答之後雖然笑得好滿意,但口頭上仍然對我窮追猛打:「即係你唔鍾意我條撚嗱?」

「陳君儒!」見佢係咁吊我癮,我忍唔住惱羞成怒用力拍咗佢手臂一下。

正常嚟講,平時無論佢點玩我,我都唔會唔樣做,因為佢嘅身份係我主人。

但而家,可能因為feel到佢都鍾意我,所以我開始變得有恃無恐。

「咁惡嘅你而家。」

「快啲⋯⋯」我攬住佢,開始喺度嗲。

「係喇鹹濕妹。」最後佢終於如我所願。

事後,我同陳君儒都變得異常安靜。我開始思考我哋而家咁樣究竟算唔算一齊。

都互相講埋鍾意,應該都差唔多喇掛?但淨係講鍾意又好似唔代表啲咩喎⋯⋯之前我哋扑嘢都試過講鍾意對方。

我諗呢個問題諗到入晒神,以致於隔離嘅陳君儒忽然開口嘅時候,我以為自己有幻聽。

「我哋一齊好唔好。」

「吓?」我抬頭,下意識咁發出咗一下疑惑嘅聲音。

「⋯⋯你唔想?」陳君儒窒咗一窒,好明顯係誤會咗,本身一直攬住我嘅手都鬆開咗少少。

「唔係呀!」察覺到佢鬆手嘅意圖,我即刻捐入佢懷中,伸手攬實佢:「我想呀!」

佢似係鬆咗一口氣,語氣變得柔和咗:「咁你『吓』乜嘢。」

「我以為自己聽錯吖嘛⋯⋯」

「⋯⋯」陳君儒有啲無奈咁拍咗我個頭一下:「你真係傻傻哋。」唔知佢今日做咩咁鍾意拍我個頭。

確定咗關係之後,我有啲怕醜,所以開始喺度轉移話題:「唔好再拍我個頭喇!」我一邊揞住自己個頭一邊退開。

佢挑眉,語氣輕佻:「點解唔得?我係你主人喎。」

「你先唔係我主人!」

「?」陳君儒嘅表情頓時變得有啲危險。

「你係我男朋友!」我先唔驚佢。

「吓?邊個話做咗你男朋友唔可以做你主人?」陳君儒伸手想拉我過去佢嗰邊:「你而家好串咁喎。」

弊。

意識到大事不妙,我當機立斷咁起身想跳落床,但佢已經㩒住咗我。

「走去邊?」佢問。

「放開我呀你!」我掙扎。

「仲咁串下話。」佢壓住我,一隻手開始撫上我脆弱嘅頸部。

同佢扑過咁多次嘢,我已經好清楚佢下一步會做啲乜,只好即刻投降求饒:「對唔住對唔住!我唔敢喇⋯⋯」

不過陳君儒嘅表情睇落仲係未滿意。

佢嘅嘴唇緩緩靠近我,聲音壓低:「對唔住邊個?」

同時,佢嘅目光鎖定住我,眼眸中似有火光閃爍。俾佢咁樣望住,我忍唔住顫抖咁移開視線,個心跳得越嚟越快。

最後,我終於好冇骨氣咁放棄咗掙扎。

「對唔住主人⋯⋯」

「乖。」
恭喜一對新人
咁突然完
不過好甜都係!辛苦樓主
君哥又幾好仔
好唔捨得完
真係好甜
多謝樓主
lm
會唔會有個後記係反調教呢。
咁就完咗不過樓豬寫得好sweet
好好睇呀
睇曬好好睇但完得好突然
會唔會有番外,反調教番
完得太突然我唔捨得啊!!!!
幾好,唔錯。 有啲短。
辛苦晒樓主,寫得好好
未去過甜品鋪就完咗我想睇埋食評呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞