[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
退後一步睇反而依個軍事策略有利

表面上畀理精兵逃離到,但其實逃離方向 同地理上被限死佐, 變成烏軍可以掌握到同容易部署。 隨時可以慢慢消滅

俄仔那邊士氣係極差, 佢要保命下只能選最易既線路後撤

的確可以減低因為全部圍死下拼死一戰, 再突然出現戰神去打開缺口,隨時變中途島
好難講,之後全世界集中對付中共都死啦
中共還有亞非拉班窮鬼朋友, 同埋清0宗見到契哥咁樣輸, 佢自己都笠水仲唔課金同班歐豬、美帝打返好關係, 歐豬只會認錢、 美帝只要你乖乖地都唔好去得太盡。
大佬個社團畀人團滅,初期應該會想取代大佬角色想用個一帶一路做中亞之王

初期會攞到甜頭 但之後都唔會太好 中亞可能會混戰同時佢就會成下一個重點針對目標,同時依家獨裁政權好多都要依附俄羅斯去做保護傘。但當依個保護傘原來係廢老無料,再加埋戰敗,好多地方就會起義推翻

盡量希望會以一個好既給果去想
澤仔其實有講過去番開戰前已經收貨,唔打。係普京落唔到台,死要面先打落去。
積弱就夠,佢唔會分裂得幾耐,俄人好易支持另一個強人政治獨裁者上位,其實係破晒產無晒威望既普京留任/佢既傀儡繼續磨落去係最好,呢役之後唔會敢再掂歐洲個面,一係忙住搞中亞小國,一係搞中國黎分散國內壓力
中亞小國應該歸邊去火雞國、 歐洲應該會以烏拉爾山為勢力範圍、西伯利亞果批人種可能會由美帝直接睇返,因為資源、天然氣最多,支共勢力應該只會去到哈薩克就完結。
唔意外, 之前美國保住亞美尼亞, 都預左土耳其又會出口術.
美國指烏克蘭毋須急於加入北約
https://lih.kg/3165757
你係咪搞錯左KK園?
負評係因為survived
真命大
外東北呢?
歷史就是不斷既重覆.
回想一下, 奧圖曼帝國解體後既巴勒斯坦人同猶太人,
同埋英國撤走之後佢地發生咩事, 就可以預估中亞會點.
下, 烏拉爾山脈? 頂多睇到裏海就算, 再東面理唔到.
外東北比返支共, 但西伯利亞美帝冇可能放手, 咪美國夢就唔完美。
[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍佔領Lyman
https://lih.kg/3165768

pls pin
核彈保養洗好多錢, 哪有錢
啱啱都睇到呢個
啲崇俄嘅真係痴痴地
哈爾科夫大反攻果幾日吹烏軍傷亡慘重大敗
而家lyman俾人圍又吹烏軍敗走
最勁係柒咁多鑊都依然有面彈返出嚟
即係經呢幾日評估,俄佬始終冇膽用戰術核。普京都驚變全人類公敵,原來普京沙俄夢的“覺悟”只係呢種程度而已

好失望,短期內唔使膽心乜嘢人類末日。
熟悉俄狗歷史就知唔可以放佢哋一條生路,佢哋都係世界一大毒瘤
佢哋唔需要乜嘢面子,呢班人係收錢做文宣

網絡打手喺極權國家有市場。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞