[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
未傻啦,2014入侵克里米亞後,2021年烏克蘭民調都有38%人認為自己係俄國人。支持合併入俄國亦有2成多。

所以點解西方國家初時反應冷淡,其實係有原因。烏克蘭證明自己會反抗到底,先開始有軍援。

台灣有幾多人願意被大陸統治?
台東海域一定鎖唔到,美日澳已經講明係國際重要航道,一定會確保安全。
佢唔打基輔
可能無事
捉晒班撚樣都好,可以換更多兄弟返黎
我就奇怪, 點解咁多人去會場?
唔怕被人派徵兵傳單? 完全唔合理.

如果係人為場合, 咁就合理得多.
俄方消息稱俄軍第58兵團和第20軍正在試圖解圍,
描述俄軍採取敘利亞戰術,即以空地火力猛轟敵方單位相接的薄弱處,
隨即以突擊矛頭切割陣地進行多點突破
撚唔知咩 做到至得嫁
49.012105886063516, 37.772067960755344

🇺🇦🇺🇦🇺🇦
昨晚已廣播
投降有戰俘待遇不投降死路一條
唔怪之得輸到咁慘
敘利亞嗰班最多叫民兵
烏軍係國家正規軍 仲有北約加持
咁輕敵唔怪得會下令死守萊曼
集權者最大鑊係大話大到自已呃埋
可想而知普京身邊一定有"謀士"迎合佢意思,講到以俄羅斯實力一隻手指就可以捽死烏克蘭
國之將亡, 必有妖孽.
呢啲妖孽就係上位者親手陪養出黎
如果真係被打番去2月24日開戰前已經夠晒難睇
依家俄佬進退兩難,去談判烏克蘭一定唔會止於退番去2月24日前
二戰後期發動政變納粹軍官都係想先殺希特拉再同盟軍談判起碼keep一部份佔領領土
但依家明顯烏克蘭係唔會止於去番開戰前,而係要全部收番
如果俄佬真係緊張,2014年應該已經"公投入俄"唔係等到現在至"公投"
所以升級危險未解除,依家其實更易出事
俄國政治傳統,下台多數冇命
相信俄羅斯都有大把政壇人物不滿普京,只係之前佢坐得好穩
依家自已將自已搞到進退兩難,更有動機一鋪晒泠
快啲
你封鎖咗自己睇唔到但人地/無acc嘅人睇到
澤仔目標係要4區加個克里米亞,反而依家和談唔知點開盤口好
傾乜鬼, 你普京根本無諗過守約, 無野好傾.
想傾, 你普京落左台再傾.
澤仔話同下任先傾
獨裁政權既終點黎
一有唔岩聽既說話就要坐監
之後條路無人會比「岩」既意見
由一個人既指揮 普京有時或者知道前線既野仲少過我地(原因係下屬都會盡量瞞住上面,因打輸可能要死)我唔信putin 會自己開twitter 睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞